Sve je spremno za 13. FMFS: Evo kako će izgledati prvi festival u post-korona vremenu

Sve je spremno za 13. FMFS: Evo kako će izgledati prvi festival u post-korona vremenu

Počinje večeras


Unaprijed rasprodanom hrvatskom premijera filma 'Mater' redatelja Jure Pavlovića večeras se u ljetnom kino Bačvice otvara 13. Festival mediteranskog filma Split. U prvom dugometražnom Pavlovićevu filmu, koji je i dobitnik nagrade Europske filmske akademije za kratki 'Piknik', u glavnim ulogama su Daria Lorenci-Flatz i Neva Rošić, a u potpunosti je snimljen na lokacijama u dolini Neretve.


FMFS je prvi filmski festival u Hrvatskoj, ali i među prvima u svijetu, koji se održava nakon povratka publike u kina, a zbog sigurnosnih mjera kapacitet gledališta smanjen je na jednu trećinu kako bi se publici osigurala preporučena distanca. Sjedala u kinu nisu numerirana, a svi gledatelji koji dolaze u grupama moći će i sjediti zajedno. Kako bi se izbjegle gužve, ulaz na Bačvicama je otvoren sat vremena prije početka projekcija (svaku večer od 20.30 sati).


Do 11. srpnja, u ljetnom kinu Bačvice i besplatnom kino na platou ispred Doma mladih, prikazat će se filmovi iz 19 zemalja, a u dugometražnom programu svi naslovi su ujedno i hrvatske premijere. Stižu s nagradama s festivala 'A' kategorije poput Berlina, Venecije i Sundancea.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69114, "");
Pregledaj komentare