Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SVJETSKI DAN TURIZMA: U Splitu uz Štorije Dioklecijana i novu couture kolekciju Matije Vuice

SVJETSKI DAN TURIZMA: U Splitu uz Štorije Dioklecijana i novu couture kolekciju Matije Vuice

Utorak na Peristilu

U utorak u 20.30 sati na Peristilu zatvara se manifestacija 'Štorije Dioklecijana'. Ujedno će se obilježiti i Svjetski dan turizma. U sklopu zatvaranja manifestacije održat će se modno, putujuće kazalište 'Matija Nomadica'.

'Dioklecijan i njegove žene,  tema su nove couture kolekcije Matije Vuice koja će na Peristilu biti predstavljena u režiji/produkciji Viktora Drage. Modno, putujuće kazalište 'Matija Nomadica' dovodi na Peristil pustinjske princeze, kraljicu Teutu i njene amazonke, afričke kraljice, nimfe, rimske i grčke boginje, Teodoru i nezaboravne proročice iz Hada... Putovanje kroz povijest, umjetnost i kulturu Drevnih vremena, kultura i civilizacija koje su se susretale na ovom križanju staza, cesta i puteva. Put svile, boja, vještina, razmjena vjerovanja, ostavio je neizbrisiv trag u arhitekturi Splita, mozaika koji svojim sitnim, vidljivim i skrivenim detaljima priča priču za sva osjetila...', poručuju iz splitske Turističke zajednice.


Modna revija ujedno je zatvaranje manifestacije 'Štorije Dioklecijana' koja je kroz cijelo ljeto, svaki petak, pružala jedinstven doživljaj svim domaćim i stranim posjetiteljima.  

'Tematske večeri poput 'Uspomena na carski Split', 'Sapere aude - Usudi se znati' ili Susreta antičkih postrojbi, samo su dio programa kojim je ispričana štorija o carskoj povijesti Splita.

Dođite u utorak na Peristil i pozdravite ljeto uz priču o modi i povijesti', pozivaju organizatori.

Vaša reakcija na temu