Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivan Ojdanić / DKphotography TBF na bedemu Cornaro: Split je dobio više od odličnog koncerta!

TBF na bedemu Cornaro: Split je dobio više od odličnog koncerta!

Pokazalo se kako gluhi prostor preko noći može postati biser

Nezaboravno, upravo ovom riječju mogu se sažeti svi dojmovi nakon koncerta TBF-a na bedemu Cornaro. Splitski hip hop bend promovirao je novi album 'Danas, sutra' u do posljednjeg mjesta ispunjenom prostoru prvi puta iskorištenom za koncert. Prvi put i bio je to pun pogodak, Split je dobio vrhunsku pozornicu koju je više nego odlično 'krstio' TBF. Ni kiša koja je odgodila spektakl sa subote na nedjelju nije stala na put jednoj večeri koja je napunila grad.

Preko dva sata splitski sastav je svirao pjesme s novog albuma te neke od starih uspješnica, a publika je pokazala da nema straha da će živjeti novi album. 

Nije TBF podilazio publici lijepim riječima, nije bilo potrebe, uz pokoju rečenicu 'Fala lipa', držeći svoj ritam ostvarili su ono što su poželjeli - a to je da se uživa. 

Koncert je otvoren s 'Danas, sutra', i nastavljen jednako energično do posljednje pjesme i vraćanja na bis. 

- Jesmo otvorili ovo kako je trebalo - zapitao je Mladen u jednom trenutku više retorički jer odgovor se znao onog trenutka kad je, reklo bi se u žargonu, cili Split došao čuti i uživati u glazbi 'svoga' benda koji praktički i nema konkurenciju u onome što rade.

- Ponosin se šta san Splićanin kad vidim ovoliko lipoga svita na lipom mistu da uživa u umjetnosti. Ovo je umjetnost, vrh! Ima nas - reakcija je Mije koji je sa suprugom i djetetom uživao na bedemu Cornaro.

Ambijent za koncert se pokazao odličnim, uz malo mašte i dobre volje, s odličnim ozvučenjem, zahvaljujući organizatoru, Ritam produkciji, koja je, uzgred, prvi put radila s TBF-om. Pokazali su kako gluhi prostor preko noći može postati biser koji će odmah prepoznati 'urbana ekipa'.

- Zajebi sve Splite, život je lijep. Sitimo se dana kad je i Hajduk bija slavan - jedna je od poruka Mladena s pozornice.

I ne treba puno da bi se to dogodilo.

Zadovoljni su TBF-ovci s osmijesima napustili pozornicu, a kako je podvukao impresije menadžer Šime Barbarić, iako su mnogo riskirali s mjestom koncerta, sve se na koncu pokazalo odličnim.

- Koncert je bomba! Split je odreagirao genijalno! - zadovoljstvo se nije krilo.

- Nedilja, puno svita, odličan koncert... Ljudi su željnih ovakvih događanja, a grad ima još ovakvih lokacija koje se mogu lijepo iskoristiti - dojmovi su i organizatora, Danijella Nikolle, inače poznatog po 'pretvaranju' Sustipana u vrhunsku pozornicu. 

Taj dašak je, ali na drukčiji način, prenio je i na Cornaro. Hoće li ostati mrak na bedemu, nakon što je upaljeno svjetlo, ostaje za vidjeti, ali to je pitanje za gradske oce. 

Vaša reakcija na temu