Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ana Banjac The Frajle izdale album 'Dnevnik duše': 'To je kruna naše karijere, a pjesma 'Prijatelj' dragulj u toj kruni'

The Frajle izdale album 'Dnevnik duše': 'To je kruna naše karijere, a pjesma 'Prijatelj' dragulj u toj kruni'

'Možda je naš najveći uspjeh to što su naši tekstovi vrckavi, životni, puni duha i emocije'

Petnaest godina proletjelo je u trenu za Natašu Mihajlović, Jelenu i Nevenu Buča, kao i za vjernu publiku ženskog trija The Frajle. Toliko je prošlo od njihova osnutka, a kako ljepše proslaviti jubilej nego novim albumom 'Dnevnik duše' i početkom velike rođendanske regionalne turneje. Posebnost na nosaču zvuka, ističu, upravo je singl 'Prijatelj'. Koliko prijatelja može stati u jednu pjesmu? Sudeći prema novom hitu, cijela regija s tendencijom da se poruka ljubavi i prijateljstva prenese i puno šire u svijet.

- 'Dnevnik duše' došao je kao kruna dosadašnje karijere i glazbenog iskustva, a pjesma 'Prijatelj' kao dragulj u toj kruni - rekla je Nevena Buča o singlu s novog albuma, na kojoj su emocije i glazbu Frajle udružile sa svojim prijateljima, eminentnim glazbenicima - Sanjom Doležal, Sergejem Ćetkovićem, Adijem Šošom, Lukom Basijem i Lozanom

- Raditi s umjetnicima kakvi su oni, univerzalni je jezik muzike koji kao Frajle njegujemo posljednjih 15 godina. Naš jubilej slavimo s vjernom publikom, ali odlučile smo ići i korak dalje - podijeliti ga s našim dragim kolegama, rekla je Nevena Buča. 

- Željele smo ovim albumom još jednom pokazati da se sve može kad se žene slože te da podsjetimo da je glazba univerzalni jezik ljubavi, a mi samo svoje emocije pretačemo u note, dodala je Nataša Mihajlović, a treća Frajla Jelena Buča pokušala je objasniti koja je tajna njihova uspjeha.

- Možda je naš najveći uspjeh to što su naši tekstovi vrckavi, životni, puni duha i emocije. Sve nove pjesme zapravo su život koji smo oblikovale u stihove. Jer nekad je smiješno, nekad tužno, ali je uvijek - naše i neponovljivo. Trajanje znači neku kvalitetu. Nama je glazba dala sve. I ljubav i odobravanje i publiku. A mi se odužujemo kroz nove pjesme i još bolje nastupe tijekom ove godine na turneji koja su puni do posljednjeg mjesta - poručila je.

I upravo u emotivnom nastupu prošlo je predstavljanje 'Dnevnika duše' u Novom Sadu, gdje su nastupile pred brojnim uzvanicima, među kojima je bila i Tijana Bogićević, predstavnica Srbije na Euroviziji 2017. godine kao i prošlogodišnja senzacija s Beovizije - Princ. Cijeli album pustile su publici i onima koji će to tek postati na službenom kanalu na YouTubeu, a glazbenu priču Frajle nastavljaju na velikoj regionalnoj turneji, koja u sljedećih mjesec dana objedinjuje 20-ak gradova. Tako u zagrebačku Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog stižu 2. travnja, gdje pripremaju mnoga iznenađenja. Datumi za proljeće i ljeto i dalje se pune, a gdje god su kod nas nastupale, bilo na obali ili unutrašnjosti, uvijek su doživjele lijepu povezanost i prijateljstvo s publikom svih generacija.


Vaša reakcija na temu