Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
THE SOUND OF SILENCE Poslušajte ovaj hit u izvedbi dvojice naših vrhunskih vokalista

THE SOUND OF SILENCE Poslušajte ovaj hit u izvedbi dvojice naših vrhunskih vokalista

Max Hozić i Saša Jakelić obradili su pjesmu iz 1965. godine

Dvojica vrhunskih vokalista, Max Hozić i Saša Jakelić, odlučili su pozitivno iskoristiti vrijeme boravka u izolaciji te snimiti obradu jedne od najljepših pjesama ikad napisanih - 'The Sound of Silence' koju su originalno izveli Simon i Garfunkel 1965. godine. Saša se uhvatio audio produkcije, dok je Max složio video. 

Saša i Max već godinama uspješno rade koncerte na kojima izvode evergreene i talijanske kancone na svoj poseban način. Kažu kako im je uvijek želja bila zajedno otpjevati 'The Sound of Silence'.

- Mislim da je rijetkost da dva pjevača imaju jako sličnu boju, gotovo identičan senzibilitet i ljubav prema određenoj vrsti glazbe. A upravo to je potrebno da bi ova pjesma dobro zazvučala. 'The Sound of Silence' je jedno malo remek djelo koje puno toga kaže unutar tri minute trajanja. To je priča o težini komunikacije, o tišini koja razdvaja, pravilima koja ograničavaju te surovi prikaz realnosti crne strane svijeta. Mislim da nam ovo doba izolacije svima daje priliku da razmislimo o tišinama koje nas okružuju. Jedno je tišina mira prirode, a drugo tišina koja guši i razdvaja. A ova pjesma je upravo o tome. Divan, ironičan pečat svemu daje činjenica da smo i audio i video sami napravili u tišini vlastitih soba - kazao je Max.

Saša dodaje kako su njih dvojica u prvom redu veliki prijatelji.

- Nismo samo 'braća po frizuri', a u ovoj smo, za nas muzičare koji žive od nastupa i davanja sebe ljudima, neviđenoj situaciji, odlučili dati svojevrsnu zajedničku poruku. Napravili smo to kroz nama jako dragu pismu koja ima tekst baš pogođen za ovo teško vrime. Tu duboku i slojevitu trominutnu priču interpretirali smo na svoj način u kućnoj karanteni na relaciji Split-Zagreb. Kad ovo sve prođe sigurno ćete je čut u našoj verziji na zajedničkin koncertima, a dotad se nadan da će ova naša 'tišina' mnogima barem malo zaličit dušu - rekao je Saša

Max i Saša pripremaju i autorsku pjesmu za koju je glazbu napravio Saša Jakelić, a tekst Katarina Jakelić.


Vaša reakcija na temu