Jučer je svečano otvoren tjedan dalmatinskih tartufa u restoranu DeBelly na Morpurgovoj poljani. Gastro prosinac na Morpurgovoj pod nazivom 'Čekan te u šumi, bejbe!' obilježava treći tjedan s proizvodima Ive Mataka. Bijeli tartufi, crni tartufi, ulja od tartufa, razni namazi i praline jučer su se na svečanoj večeri predstavili u restoranu DeBelly.
U suradnji s Matakom momci iz restorana pripremili su ineresantna jela kao što su juha od vrganja, rižot od buče s uljem od tartufa i listićima bijelog tartufa na slodoledu od grana padana, pasta linguini s pilećom jetricom, crnom tartufattom i poširanim jajem, te specijalitet prosinca - svinjsku baklavu na pireu od jabuke i tartufate s ledenom tartuf gorgonzolom.
Momci su na ovoj način htjeli skrenuti pažnju na lokalne proizvođače koji tvrde da određene namirnice ne moramo tražiti van granica naše županije jer ih imamo i tu u izobilju.
Od danas pa do petka, 21. prosinca, ova spomenuta jela mogu se pronaći na jelovniku restorana DeBelly po promotivnom cijenama.
- Nikako ne zaboravite na večeru ponijeti plesne papučice ili rezervirati svoj stol putem telefona 021 553 418 svakim danom od 10 do ponoć - poručili su iz restorana.
Više informacija o adventskom programu u restoranu DeBelly može se pronaći na njihovoj Facebook i Instagram stranici.