Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tko se boji škole još?
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Tko se boji škole još?

Ako imate dijete, ovo je tekst koji ne želite preskočiti

Svi roditelji žele biti ponosni na svoju djecu i iako nemaju svi jednaka očekivanja od djece, činjenica da je njihovo dijete u nečemu uspješno gradi i njihovu vlastitu vrijednost (uspješnog roditelja).  Dobra vijest, kako za djecu, tako i za roditelje je da danas postoje programi koji poboljšavaju razvoj intelektualnih, mentalnih i socio-emocionalnih sposobnosti djece. Jedan od najstarijih takvih  programa u Europi je program mentalne aritmetike, dostupan u školi Menar Academy Split. Menar program mentalne aritmetike najučinkovitija je metoda treninga mozga koja donosi dugoročne rezultate i značajno utječe na sve aspekte razvoja. 

U međunarodnoj školi za razvoj kognitivnih sposobnosti i intelektualnih potencijala djece Menar Academy, svi programi temelje se na poticanju simultanog korištenja obje hemisfere mozga kako bi se potaknuo cjelovit razvoj. Učinkovitost ovih metoda potvrđena je mnogobrojnim znanstvenim istraživanjima provedenim na sveučilištima u Europi, Africi i Aziji. Zvuči zanimljivo? Na Facebook stranici Menar Academy Split možete dobiti širu sliku, ne samo o brojnim prednostima ovih programa, nego i o veseloj atmosferi koja djecu tamo očekuje.

Postoje djeca koja imaju veće potrebe za intelektualnim poticajima. Kada roditelj to prepozna važno je da svom djetetu omogući razvoj u onom okruženju koje je za njegove sposobnosti najbolje. 

Osim aktivnosti koje potiču kognitivni razvoj za to je dijete jednako važno da se razvija u okruženju u kojem će razvijati i svoje socijalne vještine, koje su često stavljene u drugi plan. Potrebno mu je okruženje u kojem će moći ostvariti prijateljske odnose, u kojem će naučiti pomagati i tražiti pomoć, u kojem će se moći radovati svom uspjehu, ali i naučiti radovati se uspjehu svojih vršnjaka

Menar Academy Split djeci nudi upravo takvo okruženje. Škola se nalazi na adresi Zrinsko-Frankopanska 62 u Splitu. Njihovi programi obuhvaćaju Numicon, Mentalnu aritmetiku i napredne matematičke programe, a u pripremi su i neki novi.

Što je Numicon?

Ako imate djecu između 3 i 6 godina, Numicon je program s Oxforda baš za njih. Veliki broj djece zazire od matematike, što je šteta jer se radi o znanosti koja uz pravi pristup ne mora biti ni dosadna ni neshvatljiva. Omogućite svom djetetu da otkrije i zabavnu stranu matematike prije polaska u školu.

Što je Mentalna aritmetika?

Mentalna aritmetika je intenzivan i kreativan program kojem je cilj poticanje i razvijanje intelektualnih vještina i kognitivnih sposobnosti polaznika počevši od rane dobi. Namijenjen je djeci između 4 i 12 godina, a predstavlja poseban način računanja koji se temelji na vizualizaciji abakusa (drevne računaljke podrijetlom iz Azije) i računanja mentalnim putem, bez papira i olovke. Svi mi svakodnevno donosimo različite odluke, nekada je teško procijeniti koje su dobre, a koje ne. Ali za odluku o ulaganju u razvoj i obrazovanje svoje djece, te dileme nema, svi znamo da je to najbolje ulaganje koje možete napraviti.

 Što su AdMath programi?

AdMath programi, u punom nazivu Advanced Math programi su programi napredne matematike namijenjeni učenicima koji s lakoćom savladavaju redovni nastavni program i koji pokazuju izrazite sklonosti i interes za matematiku. Kad su interes i talent već tu, bilo bi stvarno šteta propustiti priliku za unaprijediti to znanje. 

Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete i većina roditelja želi da su njihova djeca uspješna kako bi im kasnije bilo lakše u životu, kako bi upisali bolje škole i fakultete i imali bolje plaćene poslove. Pred djecom i roditeljima uvijek je mnogo novih izazova. Prevladati ih je lakše uz Menar Academy Split. U Menar interaktivnoj nastavi, uz digitalne tehnologije i aplikacije, koriste se inovativne metode u poučavanju, bogate sadržajem za razvoj svih važnih vještina ključnih za postizanje uspjeha, ne samo na akademskoj razini, nego i u svim aspektima života.

Olakšajte svojoj djeci usvajanje svih nastavnih sadržaja kroz puno smijeha, zabave i novih prijateljstava. Upisi su u tijeku, a predbilježiti se možete i na besplatne ogledne sate i to putem linka Menar Academy Split ili pozivom na broj telefona 099 7656 736. 

Vaša reakcija na temu