Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tomislavova straža i vitezovi kralja Zvonimira večeras u Splitu
Regnum Croatorum Piše: Mate Božić, koordinator projekta arheološkog turizma 'Regnum Croatorum'

Tomislavova straža i vitezovi kralja Zvonimira večeras u Splitu

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika udruga Toma Arhiđakon predstavlja projekt Regnum Croatorum

Udruga studenata povijesti 'Toma Arhiđakon' - ISHA Split večeras će u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika s početkom u 22 sata organizirati predstavljanje projekta arheološkog turizma 'Regnum Croatorum' u okviru programa obilježavanja '1090. obljetnice I. splitskog crkvenog sabora'. I to je, naravno, dio Noći muzeja.

Teme će biti 'Knez Mislav i sv. Martin u Podstrani', 'Perunov reljef i crkva Uznesenja Marijina u Žrnovnici', 'Benediktinac Gottschalk i Rižinice u Solinu', 'Knez Trpimir i sv. Juraj na Putalju', 'Crkva sv. Marte u Bijaćima', 'Kraljica Domaslava i sv. Vid na Klisu', 'Kraljica Jelena i crkve sv. Marije i sv. Stjepana', 'Kralj Zvonimir i bazilika sv. Petra i Mojsija u Solinu' i 'Krstionica sv. Ivana, Sustipan i kralj Stjepan II. u Splitu'.

U predstavljanju će sudjelovati studentice i studenti Filozofskog fakulteta u Mostaru (odsjek za Arheologiju), Ekonomskog fakulteta u Splitu (smjer Turizam) i Filozofskog fakulteta u Splitu (odsjek Povijesti), koji će navedene arheološke lokalitete predstaviti iz povijesne, ekonomsko-turističke i arheološke perspektive.

Sudjelovat će također i povijesne postrojbe 'Tomislavova straža' iz Splita i 'Vitezovi kralja Zvonimira' iz Knina, koje će prezentirati jedan dio oživljene povijesti srednjovjekovnog razdoblja, vezan upravo uz navedene starohrvatske lokalitete.

Vaša reakcija na temu