Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TRAJU ZAVRŠNE PRIPREME: Za manje od mjesec dana počinje 11. xSTatic festival!
Kultura Piše: Dalmatinski portal

TRAJU ZAVRŠNE PRIPREME: Za manje od mjesec dana počinje 11. xSTatic festival!

Ulaz je, kao i svake godine, besplatan

Prvi vikend u listopadu, Gripe će ponovno postati dom urbane kulture! Međunarodni festival hip-hop kulture i ekstremnih sportova, s posebnim naglaskom na graffiti i street art kulturu, održat će se u Splitu 4. i 5. listopada.

Rani predvodnik splitske graffiti scene i jedan od organizatora xSTatic festivala, Pero Rančić, rekao je kako nas očekuju odličan program.

'I ove godine imamo skoro 50 umjetnika iz nekoliko zemalja, koji će, uz sakteboard i street basketball natjecanje, te uz dva koncertna dana (petak i subota), ponovo oslikati prostor Koteks/Gripe', otkriva Pero i najavljuje novosti: 'Svake godine pokušavamo obogatiti program, pa tako i ove godine imamo diorama izložbu u subotu, na kojoj ćemo izložiti nekoliko realistično minijaturnih radova zagrebačkog umjetnika Kexera'.

U svojih dosadašnjih 10 izdanja, xSTatic je ugostio preko 400 umjetnika iz cijelog svijeta i renomirane skateboard timove - Vans, Globe, Element, i svjetske break - dance prvake, francuske Pockemon Crew i ruske TOP9.

U petak, 4. 10., program počinje u 10 sati oslikavanjem zidova, a istovremeno kreću i natjecanja u skateboardingu i uličnoj košarci. Koncertni program na rasporedu je od 20 sati, a Bepo Bagulin, Hram, Frenkie, Kontra i Indigo samo su neka od imena koja ćemo imati priliku vidjeti u glazbenom dijelu ovog - jednog od najjačih festivala urbane kulture u regiji.

Najveći dio programa u petak, preslikat će se i na subotu, s tim da je u poslijepodnevnim satima planirano i uručenje nagrada pobjednicima u natjecanjima.

Od 20 sati zabava se nastavlja uz nastupe glazbenih umjetnika Podrumatik, Tibor TDKM, Krešo i Žuvi i Stillness.

Afterparty će biti u klubu Kocka gdje će svi prisutni uživati uz beatove za koje će se pobrinuti Tibor TDKM, Bobsi, Hopo, Ramona, Daria, DJ Odie i DJ Phat Phillie.

Na Gripama korz dva dana dobre glazbe neće nedostajati ni preko dana, ali ni spize - za sve posjetitelje i sudionike bit će osiguran i 'Food Court'.

Ulaz na festival, kao i na sva događanja i koncerte, je besplatan.

Sve informacije, prijave i dodatne najave možete pratiti na društvenim mrežama xSTatic festivala.

Vaša reakcija na temu