Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Trogirsko kulturno ljeto: Opera pod zvijezdama, festivali, koncerti Massima, Nine Badrić, TBF-a…

Trogirsko kulturno ljeto: Opera pod zvijezdama, festivali, koncerti Massima, Nine Badrić, TBF-a…

Središnji događaj manifestacije je deseto izdanje prestižne Opere selecte čije je glavno ime jedan od najpoznatijih svjetskih tenora Pavol Breslik

Tradicionalno Trogirsko kulturno ljeto ove će godine između 5. srpnja i 2. rujna doživjeti svoje 48. izdanje. U gotovo dva mjeseca, stanovnici Trogira i njihovi gosti imat će priliku uživati u 40-ak različitih događanja, od koncerata, festivala, predstava, izložbi, ribarskih fešta, sportskih natjecanja… Organizatori, TZ grada Trogira i Grad Trogir, osobito su ponosni što su osigurali nastupe najeminentnijih domaćih izvođača te tako dignuli manifestaciju na još jednu razinu više.

- U naš grad ovog ljeta dolazi niz zaista zvučnih glazbenih imena domaće scene. Imat ćemo priliku uživati, među ostalim, u koncertima Nine Badrić, Massima i, ako zdravstveno stanje pjevača to dozvoli, Parnog valjka. Nastupit će još i vrhunski mladi tenor Marko Škugor, a Petar Grašo pjevat će u sklopu koncerta 'Klape pivaju, pisma liči'. Bit će tu i zabavne, i urbane i klasične glazbe. Za svakog po nešto - rekao je dogradonačelnik Viktor Novak.

Trogirsko ljeto bogatije je za neke nove manifestacije. Osim već poznatog festivala elektronske glazbe, 'Moondance', tijekom kojeg će Kula Kamerlengo 9., 10. i 11. kolovoza postati diskoteka na otvorenom, trogirska kamena ljepotica po prvi put bit će kulisa KulaKula festivalu s TBF-om kao headlinerima (13. srpnja). Ipak, centralni i najekskluzivniji događaj Trogirskog kulturnog ljeta i ove će godine biti Opera selecta. Radi se o projektu koji je udruga Sv. Jakov započela prije deset godina i koji je do danas postao jedan od najprestižnijih događaja ovog tipa na otvorenom, ne samo u Hrvatskoj nego na cijelom Mediteranu. Deseto jubilarno izdanje festivala 29. srpnja u Trogir dovodi neke od najpoznatijih svjetskih opernih pjevača. 

- Osim što će povodom desete godišnjice kao svojevrsna retrospektiva nastupiti izvođači koji su do sada bili zvijezde Opere selecte, premijerno nam nastupa slovački tenor Pavol Breslik, jedan od najpoznatijih tenora današnjice koji u Trogir stiže odmah nakon nastupa u londonskoj Royal opera house. Vjerujemo da će se i ove godine kao i uvijek tražiti karta više - rekla je dogradonačelnica Ruža Kovačević Bilić.

Trogrisko kulturno ljeto započinje 5. srpnja koncertom klape Kontra na glavnom gradskom trgu.

Vaša reakcija na temu