Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TUŽNA VIJEST Preminula je Nada Kuzmić, bivša ravnateljica Opere HNK Split

TUŽNA VIJEST Preminula je Nada Kuzmić, bivša ravnateljica Opere HNK Split

Umrla je u nedjelju

U nedjelju, 29. ožujka, preminula je prof. Nada Kuzmić, akademska glazbenica, dugogodišnja članica Orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Split i bivša ravnateljica Opere HNK Split. 

Rođena je 1945. u Zagrebu gdje je, nakon završenog srednjeg muzičkog obrazovanja pohađala i 1969. diplomirala violinu kod profesora Ivana Weilanda i Milana Tarbuka. U operni orkestar HNK Split dolazi 1973. kao stalni vođa dionica II. violina. Jedna je od utemeljitelja Splitskog gudačkog kvarteta, a djelovala je i u komornim orkestrima Ivan Lukačić i Komornom orkestru HNK Split.

Od 2000. do 2002. bila je ravnateljica Opere HNK Split. Bilo je to razdoblje značajnih uspjeha splitske Opere od kojih valja istaknuti izuzetno kulturološko i umjetničko postignuće kakvo je bila praizvedba opere Judita Frane Paraća, gostovanja u zagrebačkom HNK i na Dubrovačkim ljetnim igrama te više državnih nagrada i priznanja koje je dobio operni ansambl. 

Po završetku mandata ravnateljice, Nada Kuzmić bila je producentica Opere splitskog HNK.

Vaša reakcija na temu