Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook (Rugby Nada Split) TUŽNA VIJEST Preminuo Marijan Petrušić

TUŽNA VIJEST Preminuo Marijan Petrušić

Bio je hrvatski branitelj i vrsni ragbijaš

Rugby Nada Split se na Facebooku oprostio od Marijana Petrušića, prerano preminulog ragbijaša.

'Marijan Petrušić, Hrvatski branitelj i dragovoljac, 2.10.1966. – 30.09.2022.

U petak  30. rujna  2022. prerano nas je napustio Marijan Petrušić,  vrsni ragbijaš, izvanredan sportaš i nadasve plemeniti čovjek i prijatelj. Splitsku ragbijašku obitelj obuzela je nenadana tuga i bol na pomisao da ga više nema među nama. Splitski sport i hrvatski ragbi ostao je bez svoga vjernog i odanog člana.

Svoje prve sportske korake Marijan je napravio u atletici da bi se ubrzo krajem 1980. kao četrnaestogodišnjak pridružio splitskim  ragbijašima. Razvivši se u vrhunskog ragbijaša, ubrzo postaje nezamjenjivi član seniorske momčadi te državne juniorske i seniorske reprezentacije', napisali su na Facebooku.


Za svoju Nadu, Marijan je odigrao 149 utakmica za seniorsku momčad postigavši 451 poen.  Za juniorsku momčad odigrao je 55 utakmica postigavši 292 poena. Za državnu seniorsku reprezentaciju nastupio je  7 puta. Za državnu juniorsku reprezentaciju upisao je 11 nastupa, a bio je  i kapetan juniorske  reprezentacije na Europskom prvenstvu u Briselu 1985.godine.                                        Kada se oprostio od aktivnog igranja za seniorsku momčad Marijan   se pridružio kolegama iz  veteranskog kluba „Ragbi '59“- Split. Godinu dana u  razdoblju od 18.03.1989. do 28.02.1990. bio je na funkciji tajnika Ragbi kluba Nada Split. Uvijek neiscrpne energije i duha bio je uzor i primjer mnogim naraštajima splitskih ragbijaša. I upravo zato, splitski i hrvatski ragbi te  šport u cjelini  izgubio je jednog od svojih istaknutih članova. Zbog svojih  sportskih i ljudskih  kvaliteta Marijan Petrušić ostat će u sjećanju brojnih generacija splitskih ragbijaša i sportaša.

Sprovod će se održati danas na groblju Lovrinac u 14:45 sati.

Vaša reakcija na temu