Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U ovo predbožićno vrijeme u Kadeni slavimo tradiciju, slavimo bakalar
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

U ovo predbožićno vrijeme u Kadeni slavimo tradiciju, slavimo bakalar

Chef Matej Pačar pripremio je poseban jelovnik

Svaka kuća priprema ga na svoj način, nebrojeno je recepata, ali ova riba iako iz sjevernih mora u Dalmaciji je skoro pa sveta. Naravno, riječ je o bakalaru.

U naše je krajeve stigao iz Venecije, kada je tamošnji vlastelin Pietro Querini 1432. doživio brodolom na obalama Norveške, gdje je izučio umijeće sušenja i soljenja bakalara.

U Veneciju se s usoljenim bakalarom vratio upravo u vrijeme blagdana, zbog čega se zadržala tradicija pripreme bakalara za Božić koja se zadržala do dana današnjeg.


U Kadeni tako u ovo predbožićno vrijeme slavimo upravo ovu dragocjenu namirnicu, a naš chef Matej Pačar pripremio je i poseban jelovnik koji je dostupan svakog dana.


Na meniju su se tako našle razne delicije, poput paštete od bakalara, guste juhe od bakalara i celera koja će vam zagrijati srce i dušu, kultnog bakalara na bianco, brudeta od bakalara s palentom, njoka od bundeve s bakalarom i pancetom, trisota od dimljenog bakalara, domaćih tagliatella s bakalarom na crveno, rikulom i Grana padanom, te ovogodišnji hit - zapečene lasagne od bakalara.


Jela u rasponu od 6 do 16 eura i hrvatska vina na 50% idealna su prilika da pustimo nakratko priču o podrijetlu bakalara i ostavimo nepcu da uživa ovih dana.

Svoje mjesto možete rezervirati na mobitel 099 470 0797.

Vaša reakcija na temu