Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Branimir Kralj U prosincu stiže nova kovanica: Dvije zlatne kune
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

U prosincu stiže nova kovanica: Dvije zlatne kune

Serija je ograničena na 2021 komad, rezervirajte svoj primjerak već danas

Krajem 2020. godine mnogi su investitori i kolekcionari požurili kako bi na vrijeme osigurali svoj primjerak Prigodnog kovanog novca Zlatna kuna koji je izdala Hrvatska narodna banka. Izdanje jedne kune od zlata izazvalo je veliko zanimanje te je kovanica rasprodana u rekordnom roku. 

Ove godine, u nastavku serije investicijskih zlatnika s motivom optjecajnog kovanog novca, Hrvatska narodna banka izdaje Prigodni zlatni kovani novac Dvije kune, u ograničenoj seriji od 2021 komad. 

Prigodni zlatni kovani novac Dvije kune pušta se u prodaju 1. prosinca 2021. godine, a već danas možete izvršiti rezervaciju i prednarudžbu svog primjerka. Kovanica će biti otkovana u Hrvatskoj kovnici novca

Zlatnik je mase 13.80 grama, promjera 24.5 mm i bit će otkovan u zlatu čistoće 999,9/1000. 

Autor idejnoga i likovnog rješenja za Prigodni kovani novac Zlatna kuna je akademski kipar Kuzma Kovačić




Zlatnik dolazi u kapsuli i omotnici kako je prikazano na fotografiji, s pripadajućim certifikatom kojeg ovjerava guverner Hrvatske narodne banke. Dvije zlatne kune pripadaju kategoriji investicijskog zlata, odnosno, na njih se ne obračunava se PDV. Prodajna cijena zlatnika ažurira se svakih nekoliko minuta, u skladu s kretanjem cijene zlata na burzama plemenitih metala.

Isporuka zlatnika bit će tijekom prosinca te će se izvršavati prema redoslijedu zaprimanja narudžbi.

ZLATO - UVIJEK VRIJEDAN POKLON

Nedavno istraživanje Hrvatske kovnice novca pokazalo je da čak 56% Hrvata u posebnim prigodama poput rođenja djeteta, krštenja ili vjenčanja, umjesto novca i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata? Upravo suprotno!

Darivanje zlatnika dio je hrvatske kulture i tradicije te ujedno predstavlja ulaganje u budućnost. 

Stoga je Prigodni kovani novac Dvije zlatne kune vrijedan poklon za posebne trenutke u vašim životima. S obzirom da Hrvatska uskoro dobiva euro, zlatne kovanice s apoenom kune iz tog će razloga biti još posebnija i vrjednija uspomena na našu dosadašnju valutu.

Ne propustite ovu priliku, osigurajte svoje Dvije zlatne kune već danas.

Za više informacija te rezervacije i prednarudžbe, posjetite web stranicu HKN-a.

Vaša reakcija na temu