Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Gabrijela Petrović, Kristijan Bandalo i Stipe Ražnjević U sklopu barističkih kvalifikacija u Dalmaciji predstavljena suradnja sa srednjim strukovnim školama
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

U sklopu barističkih kvalifikacija u Dalmaciji predstavljena suradnja sa srednjim strukovnim školama

Franck je u sklopu barističkog natjecanja predstavio i suradnju sa srednjim strukovnim školama u Hrvatskoj u okviru obrazovnog programa 'Franck Barista Coffee Inspiration'

U pakoštanskom heritage hotelu 'Mašković Han' održane su kvalifikacije za novu sezonu Franck barističkog natjecanja za područje Dalmacije. Kristijan Bandalo (Coffee&cake Zadar), Stipe Ražnjević (Hoteli Ilirija i caffe bar Lavander) iz Biograda na Moru i Gabrijela Petrović (caffe bar Štacija) iz Splita, iskušali su se u pripremi espressa i ostalih napitaka od kave te pokazali zavidnu razinu znanja i kreativnosti. Upravo su se time plasirali u finale natjecanja koje će se na jesen održati u Zagrebu uoči Međunarodnog dana kave. 

Franck je u sklopu ovog barističkog natjecanja predstavio i novi program 'Franck Barista Coffee Inspiration'. Radi se o suradnji sa srednjim ugostiteljsko-turističkim školama, regionalnim centrima kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, među ostalim, i kroz posebno osmišljen program profesionalnih barističkih edukacija za učenike i nastavnike. 

'Franck Barista Coffee Inspiration na različite načine integrira obrazovne module za profesionalne bariste s ciljem da mladim talentima zainteresiranim za barističko zvanje pružimo podršku i temelj za daljnje usavršavanje i izgradnju uspješne karijere u ugostiteljstvu. Ovim projektom dajemo svoj doprinos podizanju kvalitete usluge i napitaka od kave i čaja u ugostiteljstvu, a istovremeno i kvalitete cjelokupne ugostiteljske i turističke ponude u Hrvatskoj', izjavio je Hrvoje Tandara, rukovoditelj Trade Marketinga u Francku. 

Kao dio suradnje, Franck osigurava i opremanje kabineta za praktičnu nastavu, a vrijednost programa prepoznalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je pružilo podršku Franckovom obrazovnom programu usklađenom prema potrebama tržišta i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu. Osim predavanja, Franck u sklopu kvalifikacija diljem Hrvatske organizira i natjecanja za učenike kojima profesionalni baristi pomažu dodatno usavršiti vještine i umijeća pripreme vrhunskog espressa i latte arta.

S obzirom na zahtjeve tržišta, Franckovi baristi kontinuirano se educiraju, a u prosjeku u godinu dana odrade oko 2.000 sati edukacija obuhvaćajući više od 4.000 osoba iz ugostiteljskog sektora. Tako će i u okviru navedene suradnje sa srednjim školama ugostiteljskog usmjerenja, tim Franckovih barista održati niz edukativnih predavanja brojnim učenicima i nastavnicima diljem Hrvatske. 

Franck planira dugoročno razvijati program suradnje sa strukovnim, ugostiteljsko-turističkim školama kako bi svi zainteresirani učenici dobili uvid u znanje i vještine ključne za uspješnu karijeru i profiliranje u zanimljivom svijetu kave.

Vaša reakcija na temu