Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović U Splitskoj kući jezika na Peristilu predstavljena događanja koja slijede

U Splitskoj kući jezika na Peristilu predstavljena događanja koja slijede

Naš cilj je skrenuti pažnju sugrađanima i dragim gostima na jedinstvenu ljepotu Splita i to kroz 365 dana u godini, ne samo u turističkoj sezoni, kazala je Nansi Ivanišević

U novootvorenoj Splitskoj kući jezika i kulture na Peristilu, bivšoj poslovnici banke, predstavljeno je novo kulturno-kreativno sjedište Prokulture-Opservatorija kulturnih politika Split utemeljeno u suradnji s OTP bankom.

- OTP banka je partner Prokulturi u stvaranju jednog prekrasnog kulturnog mjesta u samom srcu Splita, a kojemu je glavna zadaća da privuče stanovnike nazad u centar. U trenutku kada smo odlučili izmjestiti poslovnicu iz ovog prostora ovdje, odlučili smo ostati u najmu i kao dio našeg društveno odgovornog poslovanja ovaj prostor ustupiti udruzi za koju vjerujemo da će ispuniti svoj cilj - kazala direktorica korporativnih komunikacija OTP banke Silvija Bareša.

U jedinstvenom prostoru, okruženi anđelima iz istoimene izložbe poznatog fotografa Ive Pervana, predstavljena je program i događanja koja predstoje.

- Ukratko, naš cilj je skrenuti pažnju sugrađanima i dragim gostima na jedinstvenu ljepotu Splita i to kroz 365 dana u godini, ne samo u turističkoj sezoni. Pritom želimo ukazati na važnost jezika, kulture i obrazovanja kao ključnih  područja u očuvanju i razvoju društva. Nastavljamo s našim aktivnostima koje su posvećene različitim vidovima kulture i obrazovanja kroz koja možemo predstaviti Split, Hrvatsku i ugostiti ljude iz cijeloga svijeta. Ovo će biti gradski salon u kojem će se razvijati osjećaj za vlastiti grad. Ideja o partnerstvu s bankom započela je u Omišu, a u njihovoj kući se već pet godina održavaju radionice za djecu i osobe s posebnim potrebama, izložbe, koncerti, predavanja, book klub, a sve to događat će se i ovdje - otkrila je dr.sc. Nansi Ivanišević, predsjednica Prokulture te je dodala kakav nas program očekuje ovih dana.

Istaknula je kako su ih već počeli posjećivati mladi što je jedan od prioritetnih ciljeva. Programi koje će nuditi, istaknula je, bit će u ciklusima ili trajni. 

- Ovaj mjesec obilježili smo međunarodno priznanje Republike Hrvatske koncertom naših prijatelja iz šansone predvođenih Anom Opačak. Pjevali su na deset jezika predvođeni maestrom Juricom Karuzom. To je bila večer kada su se na staklima našeg prostora skupljali oduševljeni prolaznici što konačno imaju jedan takav sadržaj u centru grada. Već u petak 31. siječnja možemo najaviti dva važna kulturna događaja. U 17 sati koncert u ciklusu Umjetnost bez granica na kojem će nastupati studenti flaute u klasi profesorice Ane Domančić, a u 20 sati poseban program posvećen Noći muzeja i njegovoj ovogodišnjoj temi 'Velike obljetnice'. Predavanje će održati profesor Ivo Babić, a koji će govoriti o Arheološkom muzeju i o njegovom začetniku don Frani Buliću. Tom istom prigodom, bit će predstavljene skulpture zaklade Grenc, koje predstavljaju Dioklecijana, njegovu obitelj i prijatelje - zaključila je Ivanišević.

Vaša reakcija na temu