U subotu besplatno provjerite jeste li dobro postavili autosjedalicu

U subotu besplatno provjerite jeste li dobro postavili autosjedalicu

Pregled organizira udruga Roda

Udruga Roda u subotu, od 10 do 12 sati na parkiralištu MedILS-a, organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica. Roditelje, koji žele obaviti pregled, molimo da svoj dolazak najave na broj telefona 098/651-699 i rezerviraju termin kako bi tako izbjegli duža čekanja.

- Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90%, no samo ako se pravilno koriste. Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10% do 20%, a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati - poručuju iz udruge Roda.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete. Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57609, "");
Pregledaj komentare