Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U subotu i nedjelju Koride u Radošiću

U subotu i nedjelju Koride u Radošiću

Posjetitelji će moći uživati i u tradicionalnim narodnim običajima

Tradicionalna bikijada, korida i susret bikova pred Dan državnosti održat će se ove subote nedjelje, a prema najavama organizatora, ovogodišnje koride koja će početi u 12 sati, bit će do sada najatraktivnije jer su svoj dolazak najavili vlasnici bikova koji spadaju u samu elitu, a dolaze iz cijele Hrvatske.

Riječ je, kako nam kaže organizator Ivan Parčina, o najspremnijim i najjačim bikovima u Hrvatskoj, a pobjednicima će pristići vrijedne nagrade. Program je ispunjen tradicijskim običajima Dalmatinske zagore, narodnim napjevima, rerom, ojkavicom, gangom i guslanjem, a nastupit će i umjetnička društva.


- Odabrali smo upravo ova dva dan pred blagdan, kada ljudi i roditelji s djecom mogu doći u Radošić, kako bi uživali u druženju, ljepoti prirode i narodnih običaja, ali i u gastronomskim delicijama Dalmacije. Posjetitelji će zaista imati što vidjeti jer se ne pamti kada su obožavatelji imali priliku vidjeti uistinu najbolje bikove iz cijele Hrvatske , a jednako tako, posjetitelji koji u subotu i nedjelju dođu eko etno selo Radošić moći će guštati i u zabavnom programu - poručuje Parčina.

Borbe bikova neće biti jedino što će posjetitelji moći vidjeti. Voditelj programa je Romano Obilinović.

- Kao i godina do sada, svi oni koji dođu uživat će i u starim tradicionalnim običajima, sviranju gusli, dipli, ojkavici te nastupu kulturno-umjetničkih društava. Dakle, svatko će naći nešto za sebe, i vjerujemo kako će dvodnevni program biti i više nego zanimljiv - zaključuje Parčina.

Vaša reakcija na temu