Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Vojniću kraj Trilja sahranjen don Luka Vuco

U Vojniću kraj Trilja sahranjen don Luka Vuco

Omiljeni kaštelanski svećenik preminuo je u 81. godini života

Na mjesnom groblju u rodnom mu Vojniću kraj Trilja sahranjen je don Luka Vuco. Nakon teške bolesti preminuo je 1. srpnja u 82. godini života.

Mr. don Luka Vuco rođen je 4. svibnja 1939. godine, a za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije školovao se i zaređen je 1965. godine u Splitu, na blagdan Svetog Petra, koji ga je pratio kroz cijeli život.

Prva župa u kojoj je djelovao bila je Bisko, bio je župnik u Kotlenicama , kao i voditelj hrvatske katoličke misije u Dotmundu. Dio svećenika s njim se susreo i dok je radio kao predavač na Bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Od 1978. godine, do svog umirovljenja 2015. godine bio je župnik i duhovnik mještanima Kaštel Novog u župi Sv. Petra, a i nakon umirovljenja nastavio je život s njima, posebno sa stanovnicima Rudina, gdje je, njegovim angažmanom izgrađena crkva i gdje je i u miru održavao misna slavlja.

Vaša reakcija na temu