Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Učiteljice OŠ Spinut na stručnom usavršavanju u Stockholmu

Učiteljice OŠ Spinut na stručnom usavršavanju u Stockholmu

Lidija Čajkušić, Anamaria Sabatini i Ivana Bokavšek boravile su u švedskoj prijestolnici u sklopu Erasmus+ programa

Povratkom iz Stockholma završene su još tri mobilnosti u sklopu Erasmus+ programa, a u okviru projekta koji se pod nazivom 'Na putu inovacija' provodi u Osnovnoj školi Spinut u Splitu. Naime, u domeni K1 mobilnosti koje se organiziraju u svrhu profesionalnog razvoja učitelja, u švedskoj prijestolnici boravile su tri učiteljice OŠ Spinut.

Učiteljica razredne nastave Lidija Čajkušić i učiteljica hrvatskog i talijanskog jezika Anamaria Sabatini stručno su se usavršavale u sklopu tečaja Smile koji obuhvaća znanja koja se tiču korištenja nacionalnih kulturnih baština i muzeja kao izvora za učenje i podučavanje te razvijanje svijesti o različitim aspektima identiteta. Na tečaju se učilo o važnosti uloge muzeja u europskom obrazovanju i važnosti suradnje škola i muzeja te o metodama e-učenja u izvanučioničkoj nastavi. Govorilo se o važnosti iskustvenog učenja koje vodi do trajnog znanja te o učenju otkrivanjem u neposrednoj stvarnosti. Polaznicima je predstavljen i program za izradu mrežnog kviza te program za izradu animiranih videozapisa u svrhu učenja.

Učiteljica engleskog jezika Ivana Bokavšek pohađala je tečaj Digital Extra te je učila o korištenju mobilnih uređaja, računala i tableta u nastavi. Učila je o korištenju muzeja u istraživačke svrhe i upoznala se sa stvaranjem i korištenjem QR koda za lakše 'čitanje' muzeja. Polaznici ovog tečaja učili su i o potrebi otvaranja muzeja školama, o primjeni digitalne izložbe te stvaranju virtualnih tura i razgleda bilo muzeja bilo grada. U svrhu stvaranja i razvijanja europske dimenzije suradnje škola uspostavljena je suradnja sa školama i kolegama diljem Europe te je ostvaren opsežniji uvid u europsko obrazovanje.

Polaznici tečajeva iz različitih europskih zemalja učinili su učenje i boravak zanimljivijim. U ugodnoj radnoj atmosferi učitelji su razmijenili primjere dobre prakse iz vlastitih iskustava, a u sklopu tečaja polaznici su posjetili i muzeje Stockholma. Posljednjeg dana tečaja polaznici su u Muzeju znanosti i tehnologije u televizijskom studiju snimili televizijski program gdje su izravno u programu govorili o njihovom boravku u Švedskoj.

Vaša reakcija na temu