Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Udruga 'Meštri o' tehnike' održala radionicu 3D modeliranja

Udruga 'Meštri o' tehnike' održala radionicu 3D modeliranja

U sklopu programa 'Modelarstvo i 3D crtanje'

Danas su Meštri o' tehnike održali tehničku radionicu 'Modelarstvo i 3D crtanje' te su s osnovnoškolcima izrađivali razne 3D objekte koristeći se alatom za dizajniranje i projektiranje proizvoda (Fusion 360), 3D printerom i 3D olovkama. 

'Ova radionica je održana na Europski dan bez automobila pa se shodno navedenome od modela i oblika koji simboliziraju prijevozna sredstva u prvom planu našla bicikla', pojašnjava predsjednik Udruge tehničke kulture 'Meštri o' tehnike', Ante Milić

Učenici su se lijepo zabavili i stjecali vještine 3D modeliranja. 

Radionica je održana u sklopu programa 'Modelarstvo i 3D crtanje' namijenjenog učenicima osnovnih škola. Kroz program Udruga tehničke kulture 'Meštri o' tehnike' tijekom 5., 6., 9., 10. i 11. mjeseca provodi radionice u okviru kojih se polaznici upoznaju s modernim tehnologijama izrade 3D crteža uz pomoć alata Fusion 360 te načinom printa raznih nacrtanih oblika. 

Fusion 360 omogućava razmjenu ideja, izradu 3D modela, 2D skica itd. Usvajanje ovakvih sadržaja za učenike znači biti u koraku s modernom tehnologijom modeliranja i 3D printa. 

'U okviru programa 'Modelarstvo i 3D crtanje' uključeno je i modelarstvo uz pomoć korištenja stroja za rezanje šperploče te su radionice kroz prethodne mjesece uključivale i taj sadržaj. Korištenjem navedenog stroja razvijaju se vještine vezane za modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina. 

Cilj programa je usavršavanje vještina modeliranja koristeći se klasičnim i modernim tehnologijama', kaže Milić.

Vaša reakcija na temu