Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UDRUGA ECHO POMAŽE KONKURENTNOSTI U TURIZMU Besplatne radionice vještina za mlade od 18 do 29 godina
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

UDRUGA ECHO POMAŽE KONKURENTNOSTI U TURIZMU Besplatne radionice vještina za mlade od 18 do 29 godina

Nove vještine za zapošljavanje u turizmu je projekt, kojim će se mlade obučiti kako da ojačaju svoje komunikacijske vještine, kako se nositi s potrebnim vještinama u svakodnevnom radu u timu i sve o poduzetništvu

Projektom 'Nove vještine za zapošljavanje u turizmu' Udruga ECHO pomaže nezaposlenim mladim ljudima od 18 do 29 godina i za njih organizira besplatne radionice preko Zoom platforme, kako bi stekli nove vještine i pronašli posao u turizmu. 

Za mlade će se organizirati radionice s tri modula. U prvom modulu će učiti kako ojačati svoje komunikacijske i socijalne vještine, u drugom modulu će učiti vještine pri zapošljavanju, pa će naučiti učinkovito rješavati probleme, upravljati svojim vremenom i biti dobar timski igrač. A u trećem modulu će učiti o start-upovima i poduzetništvu, kako postati poduzetnikom, što to u praksi znači i s čime se sve poduzetnici susreću. 

Nakon završenih radionica će mladi polaznici postati konkurentniji na tržištu rada, posebno u turizmu, a što je važno za njih jer se teško zapošljavaju, uglavnom dobivaju ugovore o radu na određeno vrijeme, nepuno radno vrijeme ili, pak, sudjeluju samo u pripravničkom programu. Sve to ih čini ranjivima u krizama jer ih poslodavci prve otpuštaju, čim gospodarstvo oslabi. Upravo takvo što mladi mogu spriječiti, kada savladaju vještine iz ovoga projekta. 

Prve besplatne radionice počinju 30. lipnja, a prijave za mlade od 18 do 29 godina su na ovoj poveznici

Projekt se provodi uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade jer su mladi od 18 do 29 godina, koji nisu zaposleni i ne obrazuju se, u velikom problemu da ne obole od depresije ili upadnu u začarani krug beznađa. Takvi su mladi izloženi i riziku od siromaštva, ali i jako neizvjesne budućnosti. Oni pripadaju tzv. NEET skupini, a riječ je o akronimu koji označava mlade koji nisu zaposleni, ne obrazuju se, niti usavršavaju (Not in Employment, Education or Training). 

S obzirom da taj problem nije samo problem u našoj zemlji, u mnogim zemljama i na europskoj razini se potiče te mlade da mijenjaju svoje navike, steknu nove vještine, zaposle se i uključe u društvo.

Vaša reakcija na temu