Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Udruga Feniks organizira grupe uzajamne podrške za studente

Udruga Feniks organizira grupe uzajamne podrške za studente

Donosimo detalje

Nove grupe uzajamne podrške u organizaciji Udruge Feniks Split, namijenjene su specifično za populaciju studenata Sveučilišta u Splitu kojima nude priliku za iskreno druženje i razgovor o temama mentalnog zdravlja i izazova s kojima se nose. Toplo mjesto gdje možete slobodno biti ono što jeste, bez etikete, srama ili osude.

'Pridružite nam se četvrtkom od 18 do 20 sati na Ekonomskom fakultetu u Splitu, 2.kat, u prostoriji Vijećnica 1.

Grupe uzajamne podrške su otvorena besplatna druženja namijenjena mladim osobama sa psihosocijalnim poteškoćama, iskustvima izmijenjenih stanja svijesti, sa ili bez postavljene dijagnoze. Ako vam treba sigurno mjesto da progovorite o teškim temama ili budete zagrljeni tišinom, mjesto za psihički odmor, ohrabrenje i punjenje baterija - ovo je mjesto za vas. Zamišljene su kao prostor psihosocijalnog osnaživanja kroz iskren razgovor, zajedništvo i uzajamnu ljudsku podršku u procesu oporavka.

Grupe ne vode stručnjaci po zvanju, nego se radi o zajednici stručnjaka po iskustvu nošenja sa psihičkom boli. Grupne procese usmjeravaju dva educirana mlada facilitatora čija je uloga stvoriti sigurno i tolerantno okruženje u kojem će sudionici imati podjednak prostor i vrijeme za izražavanje. Poštuju se pravila jednakosti, ravnopravnosti, povjerljivosti i anonimnosti.

Na ovim se grupama sastajemo da bismo razgovarali kao ljudi.

Hrabri, ranjeni, povrijeđeni, odbačeni, umorni, neshvaćeni, preopterećeni ljudi.

Oni koji se bore sa svojom emotivnom ranjivošću i malom tolerancijom na besmisleni život koji se svodi na preživljavanje i borbu za više, jače, brže.

Nadamo se da ćete nam se priključiti, i da ćemo ovim druženjima učiniti vaš svijet bar malo manje sivim, usamljenim i hladnim.

Grupe podrške su besplatne i otvorene za sve mlade, studente Sveučilišta u Splitu, neovisno o fakultetu ili specifičnim teškoćama. Ne trebate se najaviti, smo dođite, bit ćete nam dobrodošli!

Dio su projekta psihosocijalne podrške mladih 'Puna mi je kapa!' kojeg sufinanciraju Grad Split i Županija Splitsko-dalmatinska.

Program provodimo u partnerstvu sa Sveučilištem u Splitu.

Dobro nam došli!', poručuju iz udruge.

Vaša reakcija na temu