Udruga spinalno ozlijeđenih organizira skupnu izložbu

Udruga spinalno ozlijeđenih organizira skupnu izložbu

Svoja djela u Ličkoj 9 će predstaviti devet umjetnika

Splitsko-dalmatinska udruga spinalno ozlijeđenih organizira drugu po redu skupnu izložbu svojih korisnika. Likovna radionica  SDUSO osnovna je 2011. godine na inicijativu predsjednika Nenada Gaćine s ciljem socijalizacije osoba s invaliditetom, iz potrebe da se zaborave problemi i da se kroz druženje crta, slika i nešto nauči.

- Slike su tople, pune Sunčeva svjetla, optimizma i spokoja. Iz njih mirišu maslina, brnistra, lavanda i more, a one nam izazivaju nostalgiju i divljenje ljepote najdraže Dalmacije i Splita - kazala nam je voditeljica Vera Sinovčić.

Ovom drugom skupnom izložbom predstavlja se devet slikara s 38 slika u tehnikama suhog pastela, laviranog tuša, akvarela, tempere, akrila i ulja. Izlažu Gordana Ančić, Maša Bulatović, Emica Domazet, Desa Kardum, Dragica Katunarić, Ilijas Osmankić, Ljubica Renić, Branka Smoje i voditeljica Vera Sinovčić.

- Kada se uspoređuje prva izložba ove grupacije vidljiv je napredak, što obvezuje slikare da se s još više entuzijazma posvete slikanju. U procesu edukacije slikari su pokazali ozbiljnost, odvažnost i predanost u rješavanju likovnih izazova pri tom ne zaboravljajući kako je sve to samo igra i čarolija - kazala je Sinovčić i pozvala sve zainteresirane da dođu večeras u 20 sati u prostorije udruge u Ličkoj 9 u Splitu na otvaranje izložbe.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14