Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ULTRA OGORČENJE Stanarima vaučeri umjesto festivalskih ulaznica. Velika je razlika

ULTRA OGORČENJE Stanarima vaučeri umjesto festivalskih ulaznica. Velika je razlika

78-godišnjakinja mora na Ultru ili će karte propasti

Uoči Ultra Europe festivala danima se nastoji doznati kada će krenuti podjela festivalskih ulaznica za stanare koji žive u blizini Parka mladeži.

Još jučer su prvi susjedi festivala preko nas pokušali doći do informacije, a danas smo dobili dojavu da se karte izdaju na punktu na parkiralištu prodajnog centra Joker, neposredno kraj Parka mladeži. Jedna od stanarki nam je rekla da im je tek sinoć javljeno kada i gdje ih mogu predignuti.

Međutim, susjedi ove godine nisu zadovoljni kako se sve to odvilo. Nisu dobili ulaznicu kao prijašnjih godina, već vaučer. Razlika je velika, govore nam. Ulaznicu su mogli proslijediti članu obitelji ili prijatelju, neki su je i prodavali, a sada osobno moraju doći na festival ili propada karta. Jedna od stanarki je gospođa od 78 godina koja je dobila 'upad' na Ultra Europe za sva tri dana, ali isključivo na svoje ime. Ulaznicu ne može proslijediti nikome drugom, primjerice unucima ili djeci. 

- Ulaz je omogućen isključivo stanarima. Osobne iskaznice provjeravat će se na ulazu. Ukoliko se ime na ulaznici ne poklapa s osobnom iskaznicom posjetitelja, ulaz će biti onemogućen. Zadnji ulaz do 23 sata - isključivo na ulazu 'Parking Joker' - piše na vaučeru.

Stanari su razočarani jer im je festivalska narukvica predstavljala nekakvu satisfakciju zbog pretrpljene buke koja svaki dan počinje od ranijih poslijepodnevnih sati, a traje do jutra, ali i zbog otežanog suživota s desecima tisuća partijanera iz svih krajeva svijeta.

- Ne pričamo samo o tri festivalska dana. Što ćemo s montažom i demontažom pozornice, dovozom opreme, postavljanjem ograda, ograničavanja života? - istaknula je stanarka kojoj buka počinje prije nego se uključe festivalski zvučnici. 

Ljutita je najviše zbog starijih susjeda koji su prijašnjih godina znali dobiti koji euro od prodaje karte, a ove godine se mogu samo pojaviti na ulazu kraj Jokera i sudjelovati na splitskom tulumu godine. Smatra da ni prijašnjih godina festivalska ulaznica nije bila primjerena naknada, a ovogodišnji potez je nazvala ruganjem.

Osim ograničenja s vaučerom, stanari nam kažu da je ove godine manji broj zgrada na popisu adresa prema kojima se ostvaruje pravo na besplatan ulaz.

U posjedu smo popisa na kojem su navedene stambene zgrade u Ulici Hrvatske mornarice na broju 1K, 1J, 1I, 1H, 6 i 8. Na besplatan upad imaju pravo stanari Puta Brodarice na broju 3, 5, 6 i 7. Na Putu Supavla sugrađani koji žive na brojevima 32, 36, 38, 42, 44, 46 i 48 trebali su dobiti obavijest o preuzimanju vaučera

Stanari Sukoišanske ulice na brojevima 29, 31, 33, 35, 37, 41 i 43 ostvarili su pravo za sudjelovanje u Ultra Europe festivalu te stanari na Putu Glavičina 2.

S popisa su izostavljene adrese koje su vrlo blizu Parka mladeži, ali nisu dobili vaučer, kao što je ulica Mike Tripala i Ulica Grada Antofagaste.

- Godinama smo dobivali besplatne ulaznice i to jer su organizatori imali popis ulica kojima buka i festivalska svjetla očigledno narušavaju kvalitetu života ta tri dana. Ove godine na štandovima treba ispuniti kojekakve papire i govore mi da moja ulica nije na popisu. Riječ je o prvoj zgradi Brodarice, tik uz stadion. Kome onda daju te ulaznice? - poručila je stanarka ulice Mike Tripala na Brodarici. 

Tražili smo od organizatora da nam komentira kako je došlo do odluke da se stanarima dijele vaučeri, kao i navode da puno manje stanara uopće ostvaruje to pravo. Zanimalo nas je i do kad se mogu preuzeti stanarski vaučeri. Odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Vaša reakcija na temu