Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UMJETNIKA NEMA TKO SAHRANITI Dva mjeseca nakon smrti u prometnoj nesreći, tijelo Romana Wagnera je u bolničkom 'frižideru'

UMJETNIKA NEMA TKO SAHRANITI Dva mjeseca nakon smrti u prometnoj nesreći, tijelo Romana Wagnera je u bolničkom 'frižideru'

Za ukop treba 10 tisuća kuna, prijatelji prikupljaju novac

Zagrebački umjetnik Roman Wagner poginuo je u prometnoj nesreći 11. srpnja, a u petak su njegovi prijatelji i kolege na društvenim mrežama pokrenuli grupu 'Roman Wagner – ispraćaj', kako bi skupili novac za njegov pokop. Wagner nema u Hrvatskoj živih članova obitelji, zbog čega je njegovo tijelo prema službenoj proceduri prebačeno na odjel Sudske medicine na Šalati. 

- Mi smo njegovi prijatelji i kolege, i tek smo prije koji dan saznali sve ovo. Tužni i ogorčeni odlučili smo našem Romanu pružiti sprovod, pokopati ga u obiteljsku grobnicu na Mirogoju kraj njegovih roditelja. Želimo mu pružiti oproštaj vrijedan dobrog čovjeka kakav je Roman bio - napisali su organizatori akcije te dodali kako im za pokop treba 10.000 kuna. 

- S obzirom na to da u Hrvatskoj više nema rodbine, dopustit će nam kao prijateljima pokojnika da preuzmemo tijelo i organiziramo ispraćaj. Raspitali smo se oko detalja, zbrojili sve troškove, i za te potrebe moramo skupiti oko 10.000 kuna - stoji u objavi. 

Mole svakog tko je u mogućnosti, tko je volio i cijenio Romana i njegove roditelje, da pripomogne koliko može, a dodali su kako će sve donacije i prihod biti transparentno objavljivani.

U subotu ujutro na društvenim su mrežama objavili kako su skupili više od pet tisuća kuna, pišu 24 sata

Roman Wagner rođen je 1980. godine u Zagrebu. Bio je režiser, montažer i glumac. Sin je poznate hrvatske redateljice crtića i glasovne glumice Ivane Vlkov Wagner i montažera HRT-a Zoltana Wagnera


Vaša reakcija na temu