Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com Umro čovjek koji je izmislio cut, copy i paste

Umro čovjek koji je izmislio cut, copy i paste

Osim toga kreirao je i find i replace

Larry Tesler, IT stručnjak koji je osmislio opcije cut, copy i paste na našim kompjuterima, preminuo je 17. veljače. Imao je 74 godine. Pored spomenutih opcija, kreirao je i find i replace, kao i mnoge druge digitalne alate koje koristimo svakodnevno, prenosi BBC.

Rođen je u Bronxu, u New Yorku, 1945. godine. Studirao je informatiku na Sveučilištu Stanford u Kaliforniji. Tijekom svoje karijere bio je usredotočen na razvijanje programa koji se tiču čovjekove interakcije s računalom. Radio je za Amazon, Apple, Yahoo i Xerox Palo Alto Research Center.

Kompanija Xerox se i putem Twittera oprostila od tvorca opcije koju danas koriste milijuni ljudi diljem svijeta.

- Vaša svakodnevica na poslu je olakšana zahvaljujući njegovim revolucionarnim idejama. Larry je preminuo u ponedjeljak. Pridružite nam se u slavlju njegovog života - napisali su na Twitteru.

Vaša reakcija na temu