Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UPALJENA PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA Puljkova novogodišnja želja: Najvažnija stvar je da Hajduk bude prvi

UPALJENA PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA Puljkova novogodišnja želja: Najvažnija stvar je da Hajduk bude prvi

Blagdanski program trajat će do 6. siječnja

U Splitu je kraj fontane na Rivi simbolično upaljena prva adventska svijeća, koja simbolizira nadu i vjeru. U programu su sudjelovali splitski gradonačelnik, Ivica Puljak, direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić i fra Martin Jaković, župnik i gvardijan Samostana sv. Frane.

- Započinje jedan period godine kada smo svi radosni i veseli. Ono što bi mi isto tako željeli to je da ovo bude period mira. Svim sugrađankama i sugrađanima, isto tako i svim gostima grada Splita ugodan advent i da ga provedete u miru i zdravlju i radošću s ljudima koje volite - rekao je splitski gradonačelnik, Ivica Puljak uz poziv svima da se u Splitu provesele za božićne blagdane.

Paljenjem prve adventske svijeće službeno je započeo ovogodišnji splitski Advent, a direktorica splitske Turističke zajednice, Alijana Vukšić, istaknula je nekoliko zanimljivih događaja iz bogatog programa, koji će trajati do 6. siječnja.

- Svi se mi nadamo da ulazimo u jedno prekrasno vrijeme u godini. Budući da svi znamo da je grad Split grad dobrih i veselih ljudi, ja im želim puno zdravlja i veselja i da obiđu sve naše adventske lokacije. Bit će zaista za svakoga po nešto. Ove godine smo naglasak stavili na dječje programe. Naravno, kulturni programi su u HNK s brojnim predstavama Orašara, Hrvatski dom s Novogodišnjim balom... Sve su to razlozi da pozovemo naše građane da se spuste u grad, da posjete svoj dnevni boravak. Uz Rivu, Prokurative, Zvončac, Mertojak i Kampus imate puno razloga i da dođete u našu Žrnovnicu jer brojni su se potrudili da vrijeme koje dolazi bude još ljepše. Uz dobru hranu i dobru kapljicu, sigurna sam da će svi uživati. - rekla je direktorica Vukšić.

Splitski gradonačelnik dodao je jedna od njegovih želja u 2024. godini da Hajduk bude prvak.

- Ja imam puno želja, to je kao da me pitate koje mi je najdraže dijete. Želje su te da grad nastavimo razvijati onako kako smo započeli, da neke projekte završimo, a druge započnemo. Tehnološki park da započne svoj život, da započnemo rekonstrukcije plaže na Žnjanu, nekoliko vrtića i škola za koje smo raspisali javne nabave. Isto tako da započnemo centar na Brdima, ali to su infrastrukturni projekti. 

Ono što bih ja volio je da grad nastavi živjeti i disati onako kako smo mi započeli. Uvođenje reda je stvarno važno. I da građani žive sve bolje i da su plaće veće. Na kraju krajeva, proračun grada je veći 100 milijuna eura veći. Najvažnija stvar je da Hajduk bude prvi, KK Split i Jadran, barem to, a onda i ostali klubovi u Splitu.

Događaj je uveličao Splitski ženski zbor izvedbom nekoliko božićnih pjesama na oduševljenje prolaznika.

Vaša reakcija na temu