Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŠĆE NERETVE Novi murali u čast splitskim velikanima

UŠĆE NERETVE Novi murali u čast splitskim velikanima

Umjetnik Koraljko Greben nam je ispričao kako su nastali

Kada već objavljujemo vijesti o muralima u čast Olivera Dragojevića koji niču pa Splitu, red je da spomenemo i umjetničke radove s ušća Neretve posvećene dalmatinskim velikanima. Kiteboarding centar Komin Neretva, naime, ukrasio je svoj prostor portretima Tome Bebića, Dina Dvornika i Olivera Dragojevića. Napravio ih je čovjek poznat pod umjetničkim imenom Koraljko Greben.

- Vlasnik Moris je želio uljepšati prostor te odati počast spomenutim glazbenicima. Iako smo bili svjesni da se na taj spisak može uvrstiti još velikana, nije dugo trebalo da se odlučimo za njih trojicu, koji su ostavili svoj trag u našim životima. Radovi su nastali proljetos te smo ih montirali u objekt početkom sezone - rekao nam je Koraljko Greben.

Ovaj neretvanski samouki umjetnik želi ostati u anonimnosti, često se fotografira i sa škartocom na glavi, ali njegov rad je prepoznat. Od 'komercijalnih' kamenih kućica, do grafita, crteža, land arta, pa sve do djela za koje je koristio naplavine i smeće.

Vaša reakcija na temu