UŽIVO ULTRA Osmijeh na licu Bože Transportera sve govori...

UŽIVO ULTRA Osmijeh na licu Bože Transportera sve govori...

Andro Krstulović Opara je zadovoljan viđenim u Parku mladeži

Nekoliko je sati ostalo do početka sedmog izdanja Ultra Europe festivala na stadionu Park mladeži, zbog čega je u Split morem, zrakom, cestom i prugom proteklih dana stiglo na tisuće partijanera koji su okupirali grad. Naši reporteri iduća tri dana donosit će sve novosti s festivala.

IZ MINUTE U MINUTU:

1.21 - Redari su izveli jednu djevojku sa stadiona. Ne znamo što je napravila, ali reakcija je bila brza.


00.51 - Ispred pozornice...


00.32 - Proširila se vijest da se stanari 'škverskih baraka' žale na partijanere koji im u dvorištu stvaraju probleme. Obišli smo kompleks zgrada uz sam Park mladeži, zatekli smo dobro osiguranje, na svako nekoliko metara nalazi se redar i djelatnici policije u odorama i civilu, a oko kompleksa postavljena je i visoka ograda. Službenici su nam prokomentirali da nisu imali dojave o nikakvim problemima. 00.12 - Hitna pomoć je ponovno intervenirala, ali čini se da nije ništa ozbilno.


00.08 - Stanje u Ulici hrvatske mornarice...


00.03Sreli smo poznatog skupljača boca Božu Transportera, osmijeh na njegovom licu sve govori...

- Volim vrijeme Ultre, ima puno posla - poručio je. 


23.41 - Nasuprot Vip ulaza u Park mladeži, u Ulici hrvatske mornarice vozač je pao s motora. Ne znamo kakve je ozljede zadobio. Ophodnja cesta je uklonila motor s prometnice, a ne stvaraju se gužve.


23.15 - U elektroničkoj glazbi uživa i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara koji je na Ultru došao u društvu supruge Daniele Marasović Krstulović. Poručio je kako je sretan i ponosan što je na tisuće ljudi posjetilo Split. Pohvalio je službe koje se brinu za sigurnost posjetitelja. 

- Ne želim iznositi svoj dojam, u ponedjeljak će brojke reći svoje. Mogu primijetiti kako je podij Parka mladeži dupkom pun, u tri godine otkako sam gradonačelnik ne pamtim da je prva večer imala ovakvu posjećenost. Razlog još većem zadovoljstvu bit će kada se ovo završi i podvuče crta, a nadam se da će posjetitelji iz svih krajeva svijeta odnijeti lijepe uspomene u miru, a naši sugrađani biti zadovoljni kako su ugostili posjetitelje i zaradili od turizma koji i ove godine u Splitu bilježi porast. Važan mi je osmijeh na licu svakog posjetitelja, građanina i radnika na Ultri - poručio je gradonačelnik, pa otkrio kako mu se dojmila nova lokacija. 


- Ovo je nova stranica Ultre, nije ništa čudno da jedan festival mijenja lokaciju. Primjerice, Miami je pet puta to uradio, a brojke će pokazati je li Park mladeži dobra odluka. 

22.50 - Na području oko Parka mladeži zatekli smo i prometnu inspekciju koja provjerava vozače taksija, a kažimo i kako se ceste koje okružuju zonu festivalanisu zatvorile te promet teče bez nekih velikih gužvi. 


22.41 - U elektronskoj glazbi uživa i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara koji je na Ultru došao u društvu supruge. 


22.34 - Park mladeži je pun kao šipak, a partijaneri još pristižu. 

Fotogalerija: Pun Park mladeži

22.08 - Društvo iz New Yorka stiglo je po prvi put u Split, kako su nam kazali, odlično se provode i jedva čekaju ući unutar stadiona. 


22.05 - Kako su nam i rekli, čim je popustio pritisak, policija je pustila prolaz prema ulazu.

22.15 - U obilasku Ultre je i pročelnik za komunalu Damir Ordulj. Oko stadiona i na cesti provjerava stanje. Za sada od problema je izdvojio parkiranje taksista u desnoj traci čime se blokira promet. Osim toga, ultraši su malo obogatili splitski proračun. Otkrio nam je da su naplatili tijekom dana naplatili četiri kazne zbog neprimjerenog odijevanja. S redarima u pratnji je bila i policija.


21.44 - Hitna pomoć imala je intervenciju, pomogli su djevojci koja je imala problema s iscrpljenošću.
21.22 Trenutno je blokiran jedan od ulaza u stadion zbog navale. Policija je tijelima napravila koridor. Trenutno je, kažu nam, ogroman pritisak na ulaz, kad malo popusti propuštat će polako.20.45 - Počela je gužva na ulazima, a ekipa se dobro zabavlja dok prolazi kroz uži prsten stadiona

Fotogalerija: Gužva na ulazima

20.07 - Rijeka 'ultraša' se slijeva prema stadionu, promet se još uvijek odvija nesmetano

Fotogalerija: 'Rijeka' partijanera

19.53 - Kim Jong -un je stigao na Ultru. Jedan od posjetitelja vješto je utjelovio vođu Sjeverne Koreje19.25 - I dalje se stvaraju redovi kod kućice za ulaznice

19.17 - Katolička mladež, svećenici i misionari su uz stadion gdje će dijeliti i vodu i savjete...

19.10 - Pogled na cjenik. Pola litre vode 30 kuna

19.05 - 'Uljepšavanje' prije ulaska

19.00 -

18.40 - Dobili smo video intervencije policajaca u civilu kraj Parka mladeži. Nakon što su ga bacili na pod, gledali su je li što izbacio. Potom su ga odveli do auta

18.20 - Balotaški teren je 'okupiran'. Polako pristižu partijaneri, policija i redari su spremni za reguliranje prometa u slučaju većih gužvi

18.15 - Nema vjetra, al je na parkiralištu kraj VIP ulaza na Splitov stadion ograda završila na automobilu

18.00 - Oko Parka Mladeži već se okupljaju partijaneri, a na nekoliko mjesta je policija koja je najavila kako će po potrebi zatvoriti cestu za promet ukoliko bude gužve. Posjetiteljima se savjetuje korištenje pothodnika u ulici Put Supavla.

Fotogalerija: Ultra Park mladeži

17.55 - Susreli smo djevojke iz Brazila koje su na Ultra Europe festival stigle prvi put.

- Split je prekrasan, očarane smo ljepotom i atmosferom. Posebice ljudima, svi su pristupačni i žele nam uljepšati naš boravak. Tu smo četiri dana, a mislim da nas tek očekuju lijepi trenutci u Hrvatskoj koja je jako organizirana zemlja. Od aerodromskog osoblja, vlasnika smještaja gdje smo odsjeli, restorana i organizacije samo festivala. Cijene su pristupačne, kao kod nas - otkrile su nam Beatrize i Silvia.


17.45 - Steven, Cameron, Alexander i Ivan dolaze iz Engleske.

- Prvo čime baš je osvojio Split je prekrasno vrijeme, kod nas je trenutačno hladno i kišno vrijeme, a onda ljubaznost svih koje smo do sada sreli. Ovo nam je prvi put da smo na festivalu, odavno smo rezervirali smještaj, ulaznice i avionske karte, tako da smo jedva čekali doći tu. Hrana je ukusna, a cijene su slične kao u cijeloj Europi, osim alkohola i cigareta koje su pristupačnije. Vjerujemo kako ćemo se dobro zabaviti s partijanerima iz cijeloga svijeta - poručili su.

17.30 - Posjetili smo kućicu na Rivi gdje partijaneri  preuzimaju ulaznice, informiraju se oko detalja vezanih za festival, a kako su nam otkrili ostalo je još karata i mogu se ovdje kupiti.

17.00 - U središtu grada vlada prava gužva, mladi partijaneri odmaraju se uglavnom na Rivi, Prokurativama, Matejuški, Đardinu, na trgovima i pjacetama, ima ih po plažama, kafićima, restoranima, ali i onih koji snagu za večeras skupljaju spavajući po gradskim zelenim površinama. Većina ih ipak tek pristiže, mnoge će te sresti s kuferima, a većinu kako uživaju u nekim gradskim atrakcijama poput vožnje brodom, rikšama ili pak kako se fotografiraju s rimskim vojnicima, koji su prava atrakcija.

Fotogalerija: Partijaneri okupirali Split

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48325, "");
Pregledaj komentare