Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽIVO KOMENTAR Ivica Bubalo: Vinko je odličan, ali je trebao biti četvrti; Ana Uršula Najev: Bila sam uvjerena da će Filip pobijediti

UŽIVO KOMENTAR Ivica Bubalo: Vinko je odličan, ali je trebao biti četvrti; Ana Uršula Najev: Bila sam uvjerena da će Filip pobijediti

Mlada glumica i glazbenica te poznati estradni menadžer komentiraju finalno izdanje showa

22.03 - Pobjednik showa The Voice je Vinko Ćemeraš.

Ivica Bubalo: Iako glasaju slušatelji, to nikad nije objektivno. Mislim da je on imao glasače iz 'regiona' pa je imao najviše glasova. Po meni, on bi bio četvrti, iako je odličan kao i svi finalisti.

Ana Uršula Najev: Wow, moram priznati da sam bila uvjerena da će pri proglašenju pobjednika izgovoriti Filipovo ime. Svakako, smatram da je svaki od kandidata svojevrsni pobjednik, ali publika (kao na koncu najvažniji faktor karijere svakog pjevača) je odabrala favorita i to u zavidnim postocima, što je jako značajno. Vinko je fantastičan vokal i karizma u jednom, od početka do kraja showa je ostao vjeran sebi, ali i pokazao ogromnu paletu mogućnosti. Iskrene čestitke njemu i svima ostalima! Čini mi se da hrvatska glazba ima veliku šansu za napredak. Živjela mladost i rokenrol!

21.49 - Nakon svih nastupa svoje favorite otkriva naš žiri...

Ivica Bubalo: Definitivno, moj favorit je Albina. Kad to kažem znači da sam uzeo u obzir sve što nekome treba da uz dobru pjesmu zavlada eterima. Albina jednostavno zrači  i s posebnom emocijom koju ljudi vole. Ima tu emociju koju ima Tereza, Doris, Meri... Ili to imaš ili nemaš. Zato uz četiri dragulja najsjajniji se zove Albina - poručio je Bubalo.

Ana Uršula Najev: Obično u ovakvim emisijama od starta imam favorita, ali ovogodišnji finalisti su od prvog do zadnjeg izuzetno talentirani i autentični. Nadam se da će svatko od njih pronaći svoju publiku i svoje mjesto pod zvijezdama. Mislim da Filip ima najveću šansu za pobjedu. Posjeduje izuzetan vokal, emociju, prezentnost i vjerujem već brojnu publiku (pogotovo među mlađom ženskom populacijom). Ipak, moje srce kaže Albina još od izvedbe Gibine 'Nisi više moja bol'.


21.39 - Na pozornici je Bernarda izvela 'Only Love Can Hurt Like This', a naš žiri na to kaže sljedeće...

Ivica Bubalo: Bernarda je bila super, rekli bi 'bolje od orginala'. Ocjena '-5'. Volio bih da netko napiše pjesmu za duet Albine i Bernarde, to bi bila bomba u eteru.

Ana Uršula Najev: U prvoj polovici pjesme nije se iskazala u najboljem svjetlu, a u drugoj je potpuno opravdala mjesto u finalu. Ima fantastičnu sposobnost da svaku pjesmu učini svojom. Premda joj bolje leži 'stari zvuk', dobro se snašla u pjesmi modernog tipa. Voljela bih ju čuti kako izvodi Florence + The Machine.


Vinko je kao posljednji kandidat izveo 'Pelin i med'.

Ivica Bubalo: Vinko je odličan pjevač, ali je promašio pjesmu. Svejedno dajem mu ocjenu '-5'.

Ana Uršula Najev: Delikatna pjesma, kao i čitav Dinov (ne Dinin!) opus. Mislim da bi Dino dao blagoslov ovoj pomalo grunge verziji. Tako poseban i talentiran, bravo Vinko! Generalno, kandidati puno bolje dolaze do izražaja u solo nastupima.


21.30 - 'Korake ti znam' zapjevala je Albina, a naš žiri izvedbu komentira ovako...

Ivica Bubalo: Kad misliš da ne može bolje, ona te prisili da promijeniš mišljenja na još bolje. Ocjena '+5'. Pitam se kako da ova četiri dragulja napreduju kad se ovi iz žirija ne skidaju s televizije.

Ana Uršula Najev: Je li realno koliko nju kamera i pozornica ljube? Predivna je u svakom smislu. Ova neposrednost, neproračunatost i srdačnost, e to vam je Split. A sve to se osjeti u vokalu. Fantastična kombinacija snage i nježnosti.


21.21 - Krenuo je zadnji krug pjesama, a prvi je pred žiri i publiku stao Filip i izveo Adelinu pjesmu 'All I Ask'.

Ivica Bubalo: Filip je izabrao prilično tešku pjesmu koju je s lakoćom izveo. Ocjena 5.

Ana Uršula Najev: Isuse, Filip. Ne znam je li do retrogradnog Merkura, ali meni su oči zasuzile prvi put večeras. Pritom nisam fan Adele. Emotivno, srceparajuće, predivno, tehnički na zavidnom nivou. Ovaj klip će sutra postati viralan.

21.10 - Ivica Bubalo: Nikako da shvatim kad Gobac priča čemu se publika smije. Da pokaže mali prst, isto bi se svi smijali.


21.01 - Albina i Massimo izveli su 'Suze nam stale na put'.

Ana Uršula Najev: Albina je izjavila da joj je najbitnije da se 'nešto dogodi' tijekom pjesme. Ne bih htjela biti subjektivna, ali zbog toga je kraljica moga srca u ovom finalu. Njen i Massimov vokal se jako dobro ljube. S guštom sam pjevala treći glas.


Bernarda i Ivan izveli su 'Nama se nikud ne žuri'.

Ana Uršula Najev: Iako na početku intonativno nesigurna, njen vokal je toliko prepoznatljiv da je to zanemarivo. Prvi put ju čujem da pjeva na hrvatskom. Mislim da u ovoj djevojci leži more toga, rado bih čula njene kantautorske stvari.


Vinko i Gobac su zadnji duet i izveli su 'Pinokio' Psihomodo popa.

Ana Uršula Najev: Pinokio i Geppetto! Baš su odlična kombinacija. Nevjerojatno mi je koliko ovaj dečko s lakoćom pjeva. Jedva da otvara usta, a toliko energije i snage izlazi. Prvi put ga vidim u ovako energičnoj verziji, ide mu više nego dobro! 

Evo i drugog člana našeg žirija.

Ivica Bubalo: E, ovi dueti su paradoksalni. Izuzev Vanne, svi izvođači Voicea su, interpretativno, vokalno i kako hoćete, daleko bolji od svojih mentora. Dečak daleko ispod sva četiri izvođača. Bernarda ga 'pojede' u svim segmentima. Uvijek se pitam kako je i po kojem ključu Dečak u žiriju. Gobac isto tako, iako se prodaje za rokera. Ima jednu pjesmu u 20 godina i što drugo, pitam se. Massima sa svojim 'zavijanjem', koje se podržava kao pjevanje, sve četvero kandidata ga 'pojedu'. Vanna jedina koja je kvalificirana da može ocjenjivati izvođače. To znači da su učenici daleko bolji od učitelja. Voice bi ispunio svoje postojanje da ovo četvero natjecatelja dobiju četiri vrhunske pjesme na hrvatskom jeziku tekstopisaca kao što su Zrinko Tutić, Neno Ninčević, Tonči Huljić, Gibonni, Jasenko Houra ili Miroslav Rus. Volio bih da ovi glazbeni dragulji ne nestanu nakon večerašnje emisije.


20.50 - U drugom dijelu emisije četvero kandidata pjeva u duetu sa svojim mentorima. Prvi su na pozornici Filip i Vanna koji su izveli 'Loš trenutak', evo što na njih kaže Ana Uršula:

- Moram priznati da ne znam ovu pjesmu. Svakako, Filipov falset zvuči kao da je studijski korigiran. Fascinantno točan i čist. I ljudi, meni je tako simpatično ovo njegovo 'š'.


20.35 - Filip Rudan izveo je 'Someone You Loved' Lewisa Capaldia, evo što kažu naši komentatori...

Ivica Bubalo: Prilikom prvog nastupa vidjelo se da Filip i te kako 'piza'. Prilično teška pjesma, a on to izvodi kao da ima sto nastupa.

Ana Uršula Najev: Da se radi o američkom Voiceu, vjerojatno ne bi bilo upitno hoće li on pobijediti. Mlad je, zgodan, simpatičan i ima fenomenalnu boju i tehniku. Nadam se da će uspjeti pronaći publiku u Hrvatskoj, budući da je njegov izričaj jako zapadnjački, jer je izvanredno talentiran.


Albina Grčić izvela je 'En Cambio No' i zaradila ogroman pljesak. 

Ivica Bubalo: Ova cura je toliko dobra da je mnogo teže da ne uspije nego da uspije. Mislim da je čuje Laura Pausini da bi rekla 'fantastično'. Ovakva kvaliteta može nastati samo iz Splita.

Ana Uršula Najev: Ponekad prilozi prije izvedbe govore puno više o izvedbi. Albina je toliko topla i ponizna i to se vidi u svakoj njenoj izvedbi. Španjolski jezik donosi kao materinji. Apsolutno me kupuje jednostavnošću i nježnošću.


Bernarda Bobovečki večeras se treća popela na pozornici i izvela 'Hurt' Johnnyja Casha.

Ana Uršula Najev: Kad vidim Bernardu, vidim žensku verziju Jeffa Buckleyja. Kombinacija mladosti i zrelosti, mraka i svjetla. Vokalno možda najautentičnija od ženskog dijela showa. Hurt mi je do sada u showu bila njena najbolja izvedba, veselim se čuti nove pjesme.

Ivica Bubalo: Bernarda, iako pjeva mušku pjesmu (Casha), cura je izvanredna. Vrhunski vokal.


Vinko Ćemeraš je izveo pjesmu 'Pyro' grupe Kings of Leon.

Ana Uršula Najev: Gostujući nedavno s predstavom u Dubrovniku, jednu večer sam, na putu do kolega, na praznim ulicama čula jeku neke svirke. Pratila sam je i došla do kluba gdje je Vinko pjevao i svirao. Zakasnila sam kolegama na druženje više od sat vremena. Mislim da je jasno zašto. Ovakav vokal definitivno odskače od našeg standarda. Generalno smatram da je ova sezona puna autentičnih individua.

Ivica Bubalo: Vinko je zaista poseban momak, i po glasu i po pojavi i po emocijama. S dobrim kompozitorom mogao bi daleko dogurati.

20.05 - Ana Uršula Najev i Ivica Bubalo komentirat će večerašnju finalnu emisiju showa 'The Voice'. Mlada glumica i glazbenica te poznati estradni menadžer komentirat će izvedbe Albine Grčić, Bernarde Bobovečki, Filipa Rudana ili Vinka Ćemeraša.

Emisija je počela na HRT 1, a o pobjedniku ili pobjednici će odluku donijeti gledatelji.

Vaša reakcija na temu