Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivana Kapetanović LUDNICA NA KORČULI Pogledajte kakvu su feštu u čast Olivera priredili na trajektu za Velu Luku

LUDNICA NA KORČULI Pogledajte kakvu su feštu u čast Olivera priredili na trajektu za Velu Luku

U sjajnoj atmosferi održan je koncert prije koncerta

Danas je započeo veliki projekt u sjećanje na Olivera Dragojevića naziva 'Trag u beskraju'. Obuhvaća niz događanja, a prvo je od njih - koncert na trajektu prema njegovoj voljenoj Korčuli.

Na trajektu koji je plovio na relaciji Split - Vela Luka nastupali su: Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja, Zorica Kondža, Ante Gelo.


- Sviramo za Olivera, njemu u čast, i svemu što je ostavio iza sebe - rekao je Tedi Spalato.

Putnici na trajektu su oduševljeni, svi su pjevali, plesali i snimali. Atmosfera na Korčuli, trajektu za Velu Luku bila je izvrsna, koncert je svima izmamio osmjehe na ovoj trosatnoj plovidbi prema Oliverovom mjestu.


Marko Tolja uživao je pjevajući Oliverove pjesme. Penjao se na klupu, pri čemu i je on snimao live. 

'Nadalina' je posebno rasplesala publiku, a Kondža ih je nasmijala pitanjem 'kad će pauza'. Mobiteli su i dalje bili u zraku, a izvođači u transu skupa s putnicima.

Spalato se skinuo bos i pjevao 'Volim Olija' skačući po palubi.

'Trag u beskraju' koju je otpjevao Tedi Spalato posebno je dirnula publiku. Tolja je pjevao zagrljen s Miom Dimšić.


Kondža je otpjevala pjesmu 'Singin' that rock 'n' roll'. Raspištoljila je putnike koji su nakon odlične izvedbe na klupi vikali 'Zore, Zore'. 


Svi su zajedno otpjevali 'Galeb i ja'. Odsvirali su i pjesmu 'Vela Luka' koju će ponovno izvesti na ulazu u Velu Luku.

Potpuno nevjerojatnu atmosferu priredio je Tedi Spalato s pjesmom 'More snova', kojoj je dao potpuno novu dimenziju. Zanimljiv uvod odsvirao je saksofonist kojeg je vokalno pratio Tedi, a onda je atmosfera postala totalni show. Tedi je skakao i svi skupa s njim - performans koji će se dugo pamtiti.

Za vrijeme uplovljavanja trajekta Korčula u Vela Luku, nakon skoro 3 sata nezaboravnog koncerta - sviranja i pjevanja bez minute pauze - otpjevali su pjesmu 'Vela Luka'. Nezaboravni prizori s trajekta još dugo će ostati u sjećanju svima koji su imali prilike osjetiti ovu sinergiju glazbenika i putnika, ali i Olivera koji definitivno živi u srcima svih prisutnih i mnogih drugih... 

Uslijedila je izvedba 'Cesarice', a na kraju i 'Što to bješe ljubav'. 

Bila je to plovidba za pamćenje. Tri sata koncerta na trajektu Korčula prošla su u trenu...

Glazbenici koji će za dva dana nastupiti u Veloj Luci na koncert u čast nezaboravnom Oliveru Dragojeviću, priredili su nezaboravnu feštu na trajektu.

Atmosfera je bila sjajna, svi su bili posebno inspirirani, a kako i ne bi - jedan je Oliver.


Projekt 'Trag u beskraju', istaknimo, organizira Općina Vela Luka s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito. Nizom događanaj ovoga tjedna planira obilježiti ljepotu Oliverova stvaralaštva i bogatstvo njegovog glazbenog naslijeđa uz mnoge poznate glazbenike i njegove prijatelje. 

Vrhunac manifestacije planiran je u četvrtak, 29. srpnja, s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve Sv. Josipa u Veloj Luci. Na koncertu će nastupiti: Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera. 

Osim koncerta koji je uvertira u događanja posvećena Oliveru Dragojeviću, glazbeniku čije su pjesme spajale svijet i brisale granice, u utorak, 27. srpnja, svečano će se otvoriti izložba 'Oliver u objektivu Livija Andrijića' u atriju Centra za kulturu. U četvrtak, 29. srpnja, položit će se vijenac na mjesnom groblju, u crkvi će biti recital uz glazbenike Marka Tolju, Antu Gelu i kvartet Sequentia.

Projekt završava u petak, 30. srpnja, jazz koncertom gdje će nastupiti Elvis Stanić Group (Elvis Stanić, Alba Nancinovich, Ivan Popeskić, Damjan Grbac i Branimir Gazdik) s početkom u 21.30 sati.

Vaša reakcija na temu