Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽIVO 'ZIMSKI AKVAREL': Posjetili smo sve lokacije splitskog Adventa

UŽIVO 'ZIMSKI AKVAREL': Posjetili smo sve lokacije splitskog Adventa

Središnji je dio programa je veliki božićno-novogodišnji sajam na Rivi

22.15 - Restoran-kavana Perivoj postao je Božićni grad. Popularni restoran dupkom je pun, a s DJ Solom započeo je njihov adventski program. Posjetitelje očekuje šest kućica i veliki šank te božićni ugođaj. Svijetli svako drvo, svaka kućica, svaka klupa i brojne druge dekoracije.


22.00 - Središnji je dio Adventa u Splitu veliki božićno-novogodišnji sajam na Rivi. Ondje su se smjestile brojne kućice, u kojima se može pronaći božićne ukrase, prikladne suvenire i darove, knjige i slično. Naravno, posjetitelji će se u nekima od kućica moći okrijepiti uz gastronomske specijalitete i čašu kuhanog vina ili neko drugo piće. Evo jednog od cjenika: kobasice 29 kuna, hot dog 35 kuna, pola litre točenog piva 20 kuna, rakije 12 kuna, čaj 15 kuna, espresso 10 kuna, Coca-Cola 18 kuna.


21.45 - Gustafi su na Rivi okupili mnoštvo ljudi, dobro je popunjen prostor ispred bine, a publika uživa u dobro poznatim pjesmama sastava.


Fotogalerija: Gustafi na Rivi | Foto: Veljko Martinović

20.00 - Splićani su okupirali klizalište 'Ledena bajka'. Nakon devet godina ponovno mogu uživati u klizalištu na otvorenom, ovog puta u Đardinu. Iako u njemu mogu uživati sve do 2. siječnja, Splićani su već prvog dana čekali u redu kako bi isprobali ovu atrakciju koja se prostire na 812 četvornih metara. 


Kako su se Splićani snašli na ledu pogledajte u videu. Radno vrijeme bit će svakim danom od 10 do 21 sat. Cijena je 30 kuna, što uključuje ulaznicu i unajmljivanje klizaljki. Termin traje 45 minuta i uvijek počinje na puni sat. Između svakog razdoblja klizanja je ostavljeno 15 minuta za obnovu leda i popravljanje eventualnih pukotina.


19.30 - Svaki kantun grada danas je vesel, a tako je i na Pjaci gdje DJ Duple već je po tradiciji puštao muziku. Okupljeni u obližnjim kafićima i prolaznici uživaju u ritmu muzike, a možda i koje medice, višnjevače i svih delicija što se uokolo može naručiti. Ekipa se zagrijava za koncert Gustafa koji će započeti u 20.30 sati na Rivi. 


18.00 - Mažoretkinje grada Splita uz pratnju Limene glazbe Igre napravile su svečani defile preko Marmontove sve do Rive. Defile je izazvao pažnju građana, a dio atmosfere donosimo u videozapisu.

Nakon defilea program se nastavio kod Pirje uz nastup plesnih i glazbenih sastava.


17.45 - Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu u Đardinu službeno je započela manifestacija 'Advent u Splitu - Zimski akvarel'. Otvorili su ga gradonačelnik Andro Krstulović Opara i direktorica TZ Split Alijana Vukšić, a Dječji zbor Srdelice pjesmom je uveličao svečani trenutak. U videozapisu pogledajte taj trenutak.


17.00 - U Đardinu je započela manifestacija 'Advent u Splitu - Zimski akvarel'. Posjetitelje očekuje prigodni glazbeni program, a manifestaciju je otvorio spektakl na ledu koji su priredili članovi klizačkog kluba Zagrebačke pahuljice.

Mi se trudimo svake godine promijeniti paradigmu adventa i vratiti ga onakav kakav je bio pred tridesetak godina, okrenut se prema djeci i obiteljima. Prije tri godine započeli smo u Đardinu s bajkom, svake godine smo je oplemenjivali. Ove godine napravili smo korak dalje i otvorili klizalište. Vjerujemo da će djeca i ove godine biti zadovoljna već kada ne mogu u školu. Neka iskoriste vrijeme na zraku i uživaju u nečemu što nije često viđen fenomen na Jadranu -kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.
- Nadamo se da će ova ledena priča unijeti toplinu u sva naša srca i bar na kratko pretvoriti nas u djecu koja će uživati u svim radostima koje smo za njih ove godine pripremili. Ovo je prvi put da je klizalište u Đardinu, rijetke su prilike da Split ima klizalište na otvorenom. Nadamo se dobrom vremenu - poručila je Alijana Vukšić te dodala da je klizalište u jutarnjem terminu rezerviran za vrtiće i škole te je otvoreno od 10 do 21 sat.

Vaša reakcija na temu