Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash VEČER VINA I POEZIJE (Instagram) pjesnikinje Ankorana i Deni Baleta u Kazališnoj kavani HNK Spli

VEČER VINA I POEZIJE (Instagram) pjesnikinje Ankorana i Deni Baleta u Kazališnoj kavani HNK Spli

'Uživajte u litnjoj poeziji i suvremenoj hrvatskoj Rupi Kaur u predivnom baroknom okruženju'

U Kazališnoj kavani HNK Split u petak, 23. rujna, s početkom u 21 sat održat će se Večer poezije i vina uz misterioznu Ankoranu i mladu Instagram poetesu Deni Baletu (Žena kao ti).

Ankorana

Društvenim mrežama odjekuje 'litnja poezija' s potpisom Ankorane. Dvije godine od pokretanja Instagram profila i ukoričena je te je po mnogočemu posebna.

'Osim što su pjesme u zbirci pisane na dijalektu i što su ih dosadašnji čitatelji svrstali pod žanr 'litnja poezija', jedna od posebnosti je i činjenica da je autorica ova zbirke htjela ostati anonimna. Zbog toga na naslovnici stoji samo naslov zbirke - Ankorana, što u prijevodu znači usidrena', pojasnili su iz naklade Fragment.

Deni Baleta

Deni Baleta će pročitati neke pjesme iz svoje zbirke 'Život piše poezije' uz instrumentalnu pratnju.

'Koram napomenuti da sam oduvijek bila poprilično loša u predstavljanju sebe. Podsjeća me na trenutak kada te netko pita koji ti je najdraži film i ti se odjednom ne možeš sjetiti niti jednog filma koji si ikada pogledao. Krenut ću s nekoliko osnovnih informacija. Zovem se Deni Baleta. Rođena sam 13. srpnja 1998. godine u Splitu. Rekla bih da su datum i mjesto rođenja uvelike utjecali na moj život i moju osobnost. Datum rođenja govori ljeto, a mjesto govori more. Rekla bih da sam to ja - ljeto i more. I ljubav. I pisanje. Iako je ovo moja prva objavljena knjiga, ja se oduvijek osjećam kao spisateljica. Knjige i riječi uvijek su bile moje najbolje prijateljice pa sam u skladu s time upisala studij hrvatskog jezika i književnosti i filozofije koji trenutno završavam. U trenutku kada sam shvatila da želim pisati nešto drugačije od eseja i seminarskih radova, otvorila sam profil na Instagramu pod pseudonimom 'Žena kao ti'. U tom periodu svoga života osjećala sam se kao Hannah Montana jer je većina mojih prijatelja, poznanika i kolega pratila profil i dijelila moje objave, a samo nekolicina bliskih ljudi znala je da iza profila stojim ja.

Nakon nekog vremena shvatila sam da u pisanju, kao i u moru, volim biti gola pa sam u opis profila stavila i svoje ime. Imena zaista ništa ne znače i više me poznaju oni koji su čitali moje pjesme, a nikada me nisu upoznali, nego oni koji su me službeno 'upoznali'. Ova biografija nije ni potrebna jer ja sam ono što pišem. Ja sam ova knjiga, ja sam svoja poezija', kazala je'.

Detalji o večeri vina i poezije na kojoj će pjesnikinje gostovati objavljeni su na Facebook eventu.

'Uživajte u Ankoraninoj litnjoj poeziji i suvremenoj hrvatskoj Rupi Kaur u predivnom baroknom okruženju', poručuju iz organizacije.

Vaša reakcija na temu