Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Večera u mojoj ulici uz feštu vina
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Večera u mojoj ulici uz feštu vina

Gratis vino na Martinje kod Corto Maltese, Pandora Greenbox, PiNKU fish&wine i Noštroma

Povodom blagdana sv. Martina splitski restorani Corto Maltese, Pandora Greenbox Vegeteria, Noštromo i PiNKU fish & wine uparuju ponajbolja hrvatska vina uz prezentaciju svojih jelovnika.

U petak, 12. studenog, u 20:00h rezervirajte stol na najinteresantnijoj splitskoj gastro destinaciji, ulici Obrov i Kraj Svete Marije na splitskoj Peškariji.

U suradnji s poznatim hrvatskim vinarima spomenuti restorani spremaju večeru u više sljedova te uparuju s gratis čašama vina.

Vinari koji će se prezentirati u ovoj tradicionalnoj manifestaciji su poznati Krauthaker sa svojom hvaljenom Graševinom Mitrovac, Enjingi uz Pinot Noir, Malvazija Brut kuće Medea, Šoškićev Pinot Gris, Pelješki vinar Radović sa svojim Postupom, vinarija Kos i njihov Rose.

Otok Korčula nam šalje Pošip Nericu, Pošip Merga Victa, Babić Testament, a iz kuće Puhelek iz Zeline stiže nam pjenušac Kraljica.

Prije večere kao što je i tradicija probat će se nekoliko sorti mlade varijante iz ove godine uz čašicu razgovora s vinarima.

Probat ćemo mlada vina vinarije Tomić s Hvara, Radaljevu Mednu, Zlataricu vinara Gašpara te vina kuće Županović.

Corto Maltese

Corto Maltese pripremio nam je za ovu prigodu mesna i riblja jela.

Riblji menu otvara tartarom od tune s kremom od kapule i perlama od limunskog aceta.

Tripice od grdobine s njokima od ricotte su drugi pjat Corta, a za treći pripremili su nam tri vrste čoko moussea, čokoladni brownie uz dehidrirani mliječni mousse.

Mesni menu Corto Maltese započinje s tartarom od janjetine uz maslo od inćuna i kremu od kapule, prati ga drugi pjat s orzotom od sporo kuhanog goveđeg repa.

'Sućo slatki greh' je desert za kraj.

Odabir vina za Cortov menu su Rose Kos, Babić Testament, Pošip Merga Victa i pjenušac Kraljica. 

Cijena menua od 3 slijeda s uključenim vinima je 250,00 kn, rezervacije na: 021587201 ili na Facebook stranici

PiNKU fish&wine 

PiNKU fish&wine ovom prigodom prezentira riblji menu uz neke jesenske novitete.

Kao prvi zalogaj PiNKU nam servira cannolo od prženog krumpira punjen rilletom od mola i posut ribanom butargom šanpjera.

Premijerno u drugom slijedu PiNKU predstavlja svoje novo autorsko jelo, confit od skuše uz kremu od kaula, ukiseljeni kaul i čips od raštike.

U trećem slijedu PiNKU daje na izbor file lubina pečen brenerom uz majonezu s dimljenom tunom te salaticom od tušta i ukiseljenog koromača ili trlju od kamena sa crumbom od pancete, fermentiranom korabom uz 'dim sum' punjen creme fraicheom.

Cijena menua od 3 slijeda sa uključenim vinima je 250,00kn, rezervacije na: 021244628 ili na Facebook stranici

Pandora GreenBox Vegeteria

Pandora GreenBox Vegeteria ovo Martinje nam prezentira veganski jelovnik.

U prvom slijedu Pandore uživamo uz paštetu od maslina i pinjola, veganske lazanje kao drugi pjat te slatki zalogaj na kraju, vege kolač s jabukama.

Odabir vina za Pandorin menu su Rose Kos, Babić Testament, Pošip Merga Victa i pjenušac Kraljica - repete po želji.

Cijena menua od 3 slijeda s uključenim vinima je 250,00kn, rezervacije na: 021236120 ili na Facebook stranici

Noštromo

Noštromo kao gastronomski kutak pored ulaza u splitsku Peškariju servira u prvom slijedu paštetu guščje jetre obloženu lardom turopoljske svinje s kremom od divlje otočke šparoge te umakom od maline uz tostirane pinjole i bademe.

Drugi pjat restorana Noštromo su juneći obrazi a la pašticada uz kesten pire i kuhano povrće, a večeru zaključuje sa perfeom od badema uz mak, bijelu čokoladu i smokvu.

Vina koja će Noštromo ovom prigodom upariti s jelima su Graševina Krauthaker Mitrovac, Pinot Noir 2009. Enjingi te kasna berba Graševina Krauthaker.

Cijena menua od 3 slijeda s uključenim vinima je 250,00kn, rezervacije na: 0914056666. 

Večere na Obrovu ovaj petak organiziraju se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Broj mjesta u restoranu je ograničen, rezervirajte svoju katrigu na vrime.

Na kraju evo poruke velikog Ernesta Hemingwaya:

'Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.' 

- Vidimo se u petak na Obrovu! - poručili su iz splitskih restorana.

Vaša reakcija na temu