Foto: Unsplash VELIKA POTRAGA: Nestala pitonka Zoe, presvukla je kožu i sprema se za večeru

VELIKA POTRAGA: Nestala pitonka Zoe, presvukla je kožu i sprema se za večeru

Jako nedostaje cimeru, gušteru Miljenku

U ponedjeljak je nestao kraljevski piton u Markuševcu i još nije nađen, a vlasnica je preko Azila Dumovec zatražila pomoć u pronalasku njene pitonke Zoe. 

24 sata je bio kod vlasnice Viktorije Tvorek, koja je ispričala kako je Zoe nestala.

- Zoe se šetala po dvorištu i ja sam nakratko otišla u kuću i kad sam se vratila nje više nije bilo, tražila sam je svugdje po dvorištu i nikako je nisam mogla naći i eto sad su prošla dva dana.

Piton je poklon za njenog 12-godišnjeg sina Krstu, koji nerijetko s njim šeće po kvartu, a i vlasnica je priznala da to nije uobičajeno:

-  Nije uobičajeno, ali mi smo u malom kvartu, svi smo povezani kao susjedi, oni svi znaju za to i navikli su na njega i na životinje. Susjedi se ne plaše, većinom su se htjeli slikati sa Zoe - priča Viktorija koja je otkrila i kako Krsto ima više životinja.

Uz pitona Zoe, u kući imaju i guštera Miljenka koji je pitonov cimer u terariju.

Krsto ima i zamorca, a skuplja i madagaskarske žohare te neke druge kukce poput jelenaka.

Zoe je stara tri godine, a iako nije pretjerano brza, od ponedjeljka je mogla doći vrlo daleko. Zanimljivo je i kako je presvukla kožu u svom terariju netom prije nestanka:

- Nije toliko brza, ali kad krene puzati, puže bez prestanka, tako da je mogla otići stvarno bilo gdje. Tražila sam najviše po dvorištu i u susjednim dvorištima, ali pošto je kuća oštećena u potresu ima tu puno dasaka ispod kojih nisam mogla pogledati. Poručujem ljudima da se ne plaše i da jave ako sretnu zmiju, pišu 24 sata.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(71339, "");
Pregledaj komentare