Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT VELIKI INTERES Dodatne projekcije filma Kumek u Zlatnim vratima

VELIKI INTERES Dodatne projekcije filma Kumek u Zlatnim vratima

Jedna je danas u 19.30 sati, a druga u idući ponedjeljak

Zbog velikog interesa publike film Darija Juričana o Milanu Bandiću 'Kunek' prikazat će se u Kinoteci Zlatna vrata večeras u 19.30 sati te u isto vrijeme idući ponedjeljak, 21. prosinca. Ulaznice se mogu kupiti svaki dan (osim nedjelje) od 17 sati na blagajni Kinoteke.

Dugometražni dokumentarni film 'Kumek' Darija Juričana, posvećen je dugogodišnjem zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Film rekonstruira njegovu dvadesetogodišnju vladavinu Zagrebom i treći je iz Juričanova serijala 'Gazda', nakon onih o Ivici Todoriću i Miroslavu Kutli.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik u šestom mandatu, najdugovječniji je hrvatski politički dužnosnik. Film na kvalitetan način kombinira ozbiljno i komično. Budući da je Bandić tri puta odbio intervju, redatelj odlučuje održati audiciju za glumce koji bi ga glumili, a gledatelji su suočeni s komičnim isječcima s nje. Mnogi kandidati su se prijavili za ulogu jer cijene gradonačelnika i vide sebe u njemu, a njihovi argumenti o Bandiću kao kvalitetnoj osobi ostavljaju tragikomični dojam u kontekstu niza podataka o njegovoj vrlo vjerojatnoj korupciji.

- Raditi film 'Kumek' bio je veliki izazov, jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića, prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene. Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca. Milan Bandić u tri je navrata odbio dati intervju za naš film, pa je napravljena audicija kako bi mu se našao dvojnik - rekao je Dario Juričan.

Vaša reakcija na temu