Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: GKM lansirao još jedan hit, pogledajte kako je publika nakon predstave ispratila glumačku ekipu!

VIDEO: GKM lansirao još jedan hit, pogledajte kako je publika nakon predstave ispratila glumačku ekipu!

SF cabaret 'Split in Space' donosi dva sata zabave prožete bazama, songovima i jakim porukama


Gradsko kazalište mladih Split lansiralo je još jednu hit predstavu! Sinoć je u teatrinu održana premijera SF cabareta 'Split in Space', a publika je ovacijama ispratila glumce Ivu Perkušića, Sinišu Novkovića i Matiju Grabića, te posebno Anu Gruicu Uglešić, koja je glumila torcidaša koji je promijenio spol i postao Antea. Nakon izvedbe se na pozornicu popeo cijeli tim Ivana Lea Leme te je ispraćen burnim pljeskom.

Ustaše i udbaši, Thompson i Mladen Badovinac, Torcida i transseksualnost, kliška janjetina i kokain, suverenisti i reptili, Brda i Matejuška i još dosta toga Lemo je složio u skoro dva sata čiste zabave prožete bazama, songovima i jakim porukama.

U 'puknutoj' predstavi Ana Gruica Uglešić i Siniša Novković glume Antu koji je postao Antea, Matija Grabić igra Matiju Grabića - holivudsku zvijezdu i guštera po učenju Davida Ickea, a Ivo Perkušić je Knut Jurgen Lemo, desničar kojega su odgojili stric i strina jer su njegovi roditelji završili u zatvoru zbog hrvatske stvari. Uz to će Zemlja eksplodirati, spasit će se samo neki...

Glumac u predstavi i ravnatelj GKM-a Ivo Perkušić je primao čestitka nakon izvedbe.

- Svakom glumcu i ravnatelju je zadovoljstvo kada vidi ovakvu reakciju i kada ima super predstavu zanimljivu na više nivoa - rekao nam je Perkušić. 

Pitali smo ga kako bi u jednoj riječi opisao 'Split in Space', može li se reći da je provokativna.

- Mislim da je otkačena, zabavna, a provokacija je nešto što se može dogoditi samo kao produkt mašte, ako želimo nešto doživjeti kao provokativno, tako ćemo i gledati.

Predstava se najavljivala i kao nastavak 'Splićanki', no nema baš poveznice s tim hit cabaretom.

- Kompletno je različito, najavljivali smo 'Split in Space' kao cabaret, što su i 'Splićanke'. Ljudi su možda očekivali da će pet muškaraca pričati neke lakše priče, a dobili ste ovo...

Ivan Leo Lemo nam je nakon predstave i ovacija publike rekao:

- Ganut sam i razgaljen jer je predstava entitetski redizajn mog rodnog grada, moje ekipice i omiljenog kazališta u kojem redovito radim i kroz kojeg rastem. Po osmijesima na mnogim licima iz publike, mislim da smo sugrađane malo razveselili i zamislili.

U predstavi je kataklizmu preživio i Thompson.

- Ipak je cilj svakog konflikta pomirba, a ne osveta. Ispalo je dobro jer su njegove pjesme idealna muzika za pripitomljavanje dinosaura i divljih zviri diljem svemira.

Lemi je od svih likova na sceni najzanimljiviji - gmaz Matija Grabić.

- Ja sam dylandogovac, pa sam čitao prokletog Ickea, koji mi nije neka referentna točka u životu, ali sam ga zapamtio, tako da sam znanje naučeno u teorijama zavjera rado i opširno primijenio u ovoj predstavi.

Primijetili smo da se masoni spominju samo usput... 

- Imam puno suosjećanja prema njima jer stvarno čovjeku treba biti jako loše u životu da bi se u pregačici i đinđama i infaltivnim ritualčićima, koji su s tim lubanjicama i budalaštinama sedam razina ispod Dylan Doga, osjećali kao izabrani ljudi, posebni, elita... It's pathetic! To se samo uruši u svom neukusu i jadu.

Vaša reakcija na temu