Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: INFLUENCERI UOČI EUROPSKIH IZBORA Josip Piteša pozvao na birališta ukazujući na utjecaj EU-a na svakodnevicu
EU izbori: iskoristi svoj glas Piše: Sponzorirano

VIDEO: INFLUENCERI UOČI EUROPSKIH IZBORA Josip Piteša pozvao na birališta ukazujući na utjecaj EU-a na svakodnevicu

'Nemojmo kasnije kukati'

U okviru serijala članaka 'EU izbori: iskoristi svoj glas' razgovaramo s domaćim influencerima koji progovaraju o značaju članstva Hrvatske u Europskoj uniji te pozivaju građane da iziđu na birališta. Danas je na redu modni influencer Josip Piteša.

Josip Piteša 30-godišnji je Kaštelanin kojeg na Instagramu prati nešto više od 81 tisuće ljudi. S njima dijeli svoje pomno odabrane odjevne kombinacije. Nerijetko kroz storyje, ujedno, progovara i o društvenim zbivanjima. U razgovoru za Dalmatinski portal dotaknuo se i političkih - preciznije, dočarao je kako su se političke odluke na europskoj razini u pozitivnome odrazile i na njegovu svakodnevicu. 

Stava je kako se mnogo toga promijenilo nabolje otkako je Hrvatska punopravna članica EU-a. Izdvojio je, međutim, tri stavke koje on percipira kao ključne. 


'Mnogi proizvodi o kojima smo prije mogli samo sanjati dostupni su u Hrvatskoj, omogućeno je i plaćanje karticom za kupovinu u inozemstvu. Sama kupnja puno je jednostavnija  i brža. Prosjek je dostave s inozemnih adresa, iz mog iskustva, dva do tri radna dana. Da nismo u EU-u, čekalo bi se možda i po dva tjedna ili čak više. Od mene velik plus', istaknuo je. 

Na drugo je mjesto smjestio brzo i sigurno putovanje izvan granica Lijepe Naše. Kako i sam često putuje, podsjetio je pritom i na roaming, odnosno smanjenje računa za korištenje telekomunikacijskih usluga.   

'Najvažnije, Europska unija donijela je stroge sankcije za svaki oblik vršnjačkog nasilja te na diskriminaciju na bilo kojoj osnovi - seksualnoj, vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj… Svaki oblik nasilja treba strogo kažnjavati', konstatirao je. 

A kojih će 12 zastupnica i zastupnika u Europskom parlamentu sudjelovati u oblikovanju europskih politika, hrvatski državljani stariji od 18 godina odlučit će 9. lipnja 2024. Josip Piteša sve je pozvao da iziđu tog dana na birališta. 

'Nemojmo kasnije kukati da nam opet nije dobro. Ljudi moji, sve je na nama. Izađimo na izbore i glasujmo', poručio je. 

Što je još rekao, provjerite u videu u nastavku!

***

Objava je realizirana uz potporu Europskog parlamenta. Za objavljeni sadržaj isključivo su odgovorni autori.

Vaša reakcija na temu