Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Radomir Đurđević VIDEO: MELODIJE JADRANA Glazbena elita sinoć u Splitu predstavila nove pjesme, donosimo djelić atmosfere

VIDEO: MELODIJE JADRANA Glazbena elita sinoć u Splitu predstavila nove pjesme, donosimo djelić atmosfere

Pogledajte što su nam izvođači otkrili o pjesmama

Na posljednjoj večeri ovogodišnjeg izdanja Melodija Jadrana 'Hit ljeta' predstavljene su 23 nove pjesme renomiranih autora u izvedbi nekih od najpoznatijih hrvatskih izvođača.

Nastupili su Adi Šoše, Cambi, Domenica, Doris Dragović, Dražen Zečić & Anđela, Giuliano, Goran Karan, Hari Rončević, Ivica Sikirić Ićo, Ivan Ive Županović, Jelena Rozga, Lorena, Luka Nižetić, Tonči Huljić & Madre Badessa & Petar Šegedin Pjero, Marija Mirković, Marino, Mia Dimšić, Neno Belan, Saša Antić & Jordes, Tiho Orlić, TransAcoustic, Vanna i Zorica Kondža.

- Meni je bio izazov napraviti zabavnu pjesmu o jednoj ozbiljnoj temi. Skrenut će se pažnja, a takav smo i spot napravili - rekao je Tonči Huljić koji je dijelio pozornicu sa svojim bendom Madre Badessa i Petrom Šegedinom Pjerom.

- Pjesma je brza i mislim da će biti brutalni hit. Nadam se da će se suradnja s Huljićem nastaviti, drago mi je što se sve to razvilo u brzom roku, iako bi možda bilo bolje da je za koju godinu - kazao je Pjero.

Inače, njima se na pozornici trebao pridružiti i Baby Lasagna, no zbog ugovora s Polidorom iz Njemačke, koji je u okviru Universal grupacije, morao je otkazati svoj nastup jer, kako je Huljić objavio na društvenoj mreži, ugovorom se promijenila poslovna dinamika.

- Mislim da je o tome sve rečeno - kratko je prokomentirao Huljić, iz čije je glazbene obitelji i proizašlo nekoliko pjesama predstavljenih na Melodijama Jadrana što je i sam prokomentirao:

- Ne, mi ne slušamo međusobno pjesme. Vjerujte mi, nisam uopće čuo što moj sin radi. I to je tako iz vrlo praktičnog razloga, nesvjesno ti ostane neka pjesma u glavi, pogotovo kada proizvodiš puno kao ja, pa uzmeš temu od sina. Tako da uopće jedni drugima ne slušamo pjesme - zaključio je Huljić.

Fotogalerija: Melodije Jadrana | foto: Veljko Martinović

- Bilo mi je predivno, od prostora do publike. Drago mi je što sam baš ovdje premijerno izvela pjesmu 'Navij na najjače'. Pjesma je prava dalmatinska, ljubavna pjesma, nešto drugačije od mene. Fascinirana sam što je Vjekoslava nakon toliko ljubavnih pjesama uspjela napisati i upakirati u nešto domaće i s čim sam se mogla poistovjetiti. Nadam se da će je publika prihvatiti - rekla je Domenica.

- Pričam opet o ljubavi, ali je drugačija priča i ishod. Sama atmosfera pjesme je mistična i drugačija od onoga što sam inače radila. Kada sam je čula i snimila maksimalno sam je doživjela - rekla je Lorena koja je otpjevala pjesmu 'Melem'.

Ivan Huljić autor je pjesme 'Koplje ljubavi', koju je otpjevala Doris Dragović.

- Ovo je jedan veličanstveni prostor koji je za nas osmislio velikan Meštrović, a pjevati tu je nešto predobro. Pjesma je prva u nizu novih pjesma, nešto što je jako htio napraviti Ivan Huljić i ona je prvi singl s kojim izlazimo i predstavljamo cjeloviti novi materijal - rekla je Doris.

Pjesmu 'Geni ljubavi' Marina Jakobića, koji je ove godine odlučio krenuti u solo vode, također potpisuje Ivan Huljić.

- Prvi put sam tu, pjesma se zove 'Geni ljubavi' i još sam pod dojmom nastupa. Ako se tako mogu izraziti 'ispraznio sam se do kraja' - emotivno. Radi se o jednoj ljubavnoj, snažnoj i emotivnoj baladi - iskreno će Marino.

Na ovom festivalu nastupio je i jedan od trenutno najpopularnijih mladih glazbenika u regiji, Adi Šoše.

- Pjesma 'Zrno nade' je jedna emotivna pjesma, kao i druge moje. Posebno se sviđa ženama, ako je suditi po reakcijama. Pjesma je optimistična, nije kao velika većina mojih pjesama.

Nakon više od 20 godina i bezvremenskog hita 'Ima li nade za nas?' na pozornicu u Meštrovićevoj Galeriji su s novim duetom izašli Dražen Zečić i Anđela Kolak.

- Prije 25 godina smo snimali, to je bilo 1997. u 12. mjesec. Veliko hvala Anđeli što je ostavila sve svoje obveze i pristala na pjesmu. Hoće li ljudi prihvatiti pjesmu ili ne, mi smo uživali i to nam je jedino bitno - rekao je Dražen Zečić, a Anđela Kolak se nadovezala:

- Prekrasan je festival i toliko mi je drago što smo tu.

Na ljubavnu pjesmu za Melodije Jadrana odlučili su se i članovi grupe Cambi.

- Pjesma je jedna lijepa, ljubavna balada, ali isto ima malo 'force'. To je prva pjesma koju sam napisao, ali oni kažu da im se svidjela - našalio se s kolegama Jure Nikolić

Melodije Jadrana u posebnom su sjećanju Luki Nižetiću, koji nije skrivao zadovoljstvo nastupom.

- Ova pjesma je posebna jer počinje kao balada, a završi kao 'teška ludara'. Traje skoro 3 minute i 50 sekundi, što je dugo za današnje pojmove, pa ćemo vidjeti kako će ekipa izreagirati. Jako sam emotivno vezan uz Melodije jer sam upravo tu počeo - rekao je Luka Nižetić.

Dijelom Melodija Jadrana, osim kao izvođač, bio je Tiho Orlić, i to u ulozi producenta.

- Pjesma se zove 'Strast', mislim da je životna priča i muška pjesma.

Helena Gudelj nova je pjevačica Diktatora, a pozornicu je dijelila s bendom i Giulianom.

- Prvi put kada sam je čula, pjesma me oduševila. Odmah sam znala da želim biti dio nje uz Diktatore i Giuliana - rekla je Helena Gudelj.

Što su nam još o pjesmama koje ćemo slušati ovog ljeta rekli izvođači na Melodijama Jadrana, pogledajte u videozapisu.

Vaša reakcija na temu