Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Ako skinete ovu fotografiju, mobitel će vam se pokvariti

VIDEO Ako skinete ovu fotografiju, mobitel će vam se pokvariti

Nije šala, pripazite!

Android pametni telefoni često su predmet raznih napada i prijetnji u internetskim bespućima, ali posljednja koja vreba uistinu je opasna. Prvenstveno jer djeluje kao prvoaprilska šala pa ljudi iz znatiželje idu pogledati o čemu se radi.

No, nije riječ o šali! Dakle, 31. svibnja kineski Twitter korisnik Ice universe otkrio je da preuzimanjem fotografije za pozadinu na zaslonu, uređaj upada u petlju iz koje ne može izaći. Bez prestanka se pali i gasi, prenosi RTL.

'Nije šala, nemojte to pokušavati', pokušao je objasniti ljudima koji su bili uvjereni da nije ozbiljan.

Potom su probali sami skinuti fotografiju i postaviti je na pozadinu...

'O, ne. Mobitel mi više ne radi, molim te, pomozi!'.

Ti vapaji su uslišani, rješenje se pronašlo. Sve što treba učiniti jest ući u siguran način rada (eng. Safe Mode), potom otvoriti kameru, uslikati nešto, otvoriti galeriju i fotografiju koja se uslikala i nju postaviti kao pozadinsku fotografiju.

Treba imati pritom na umu da se u siguran način rada može ići samo kombinacijama tipki, koje variraju od modela do modela Android pametnog telefona pa se treba informirati točno o kojima se radi.

Razlog za ovako nešto leži u činjenici da Android telefoni mogu koristiti samo sRGB kao pozadinske fotografije, ali ne i AdobeRGB ili ProPhoto RGB. Inače bi pisalo kako fotografija ne odgovara formatom uređaju i ne bi je bilo moguće postavljati kao pozadinsku jer ima više od 255 RGB vrijednosti, ali Android 10 nema takvu provjeru i u Googleu će morati naći rješenje kako se ovako nešto više ne bi ponavljalo.

Dotle, pripazite, poručuje RTL.


Vaša reakcija na temu