VIDEO: Bandićev konj Gala šeta Žnjanom

VIDEO: Bandićev konj Gala šeta Žnjanom

Splitska plaža atraktivna je za kupače, šetače, a čini se i jahače


Vjerujemo kako se mnogi od vas vole prošetati Žnjanom koji je idealna šetnica za sve uzraste, staza za rekreativce, ali i omiljeno okupljalište četveronožnih ljubimaca. Međutim, nisu samo psi ti koji vole šetnje uz more, a tome najbolje svjedoče fotografije i snimke sa splitske plaže.

- Kao što brojni Splićani šetaju svoje pse, tako i ja prošetam svoje konje. Najčešće u šetnju vodim svog bivšeg konja Galu kojeg sam poklonio prijatelju koji živi na Duilovu. Taj konj ima svoju priču. Naime, Milan Bandić je arapskog pastuha Galu 2006. godine darovao sinjskoj alkarskoj ergeli, oni su ga dalje prodavali i onda je stigao u moje ruke - priča nam Igor Nešić.

- Bio sam desetak puta, nitko mi nije uputio jednu ružnu riječ. Dapače, ljudi me fotografiraju, javljaju se, pomaze konje i oduševljeni su. Ne znam koji prizor može izmamiti ljepše emocije prolaznika na Žnjanu. Nakon šetnje stanemo na kavu u kafić Cox, a tu nastane pravo oduševljenje. Često me pitaju prolaznici mogu li i oni jahati, misleći da na Žnjanu postoji klub - dodaje. 


Ne mogu na Žnjanu, ali zato Splićani mogu 20-ak kilometara od grada uživati u prirodi i jahanju. 

- Kao dijete trenirao sam boks u klubu Marjan kojeg je vodio moj otac Željko, a paralelno s tim otkrio sam i drugu životnu strast - ljubav prema konjima. Otac mi je prvo ždrijebe, konjića Sokola, kupio na početku osnovne škole. Kada sam prestao sa sportskom karijerom, odlučio sam se posvetiti konjima. Otvorio sam konjički klub Natura u Velikom Broćancu, a trenutno imam petnaest konja - priča nam Igor koji u ponudi ima školu jahanja, terapijsko jahanje, organizacije rođendana i terensko jahanje.

Osim konja, Igor ima i ljubav prema glazbi. On je, naime, zadnjih nekoliko godina pjevač u sve poznatijem bendu Smile.

- Često nastupamo, tempo života je ubrzan, a nakon gaža najljepša rekreacija i opuštanje je uz konje - zaključio je svestrani Splićanin. 

A mi ćemo zaključiti kako je splitska plaža atraktivna za kupače, šetače, a čini se od sada i za jahače. 


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14