Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu za Palestinu

VIDEO Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu za Palestinu

Pogledajte i poslušajte

Bosanskohercegovački reper Frenkie udružio je snage s kolegom iz Splita te su zajedno poslali snažnu antiratnu poruku i iskazali podršku narodu Palestine. Krešo Bengalka i Frenkie su surađivali i ranije no ovaj put su se na pjesmi 'Viva La Palestina' dotakli trenutnog sukoba na Bliskom istoku. Obojica su poznati da često kroz glazbu obrađuju društvene teme, tako da i ova pjesma nije iznenađenje.

'Nakon holokausta smo rekli nikad više, a onda Vukovar i od granata kiše...', upečatljivi su stihovi s kojima Frenkie otvara pjesmu da bi na kraju Krešo poentirao: 'Kažu povijest se ponavlja, ali u drugom dresu, sotona pleše kad bolnice s ranjenima raznesu...'.

'Viva La Palestina' je moćna pjesma od koje će se slušatelj naježiti i dobro je vidjeti da domaći reperi još imaju empatiju za druge te su i dalje spremni  obrađivati 'teške teme'.

Frenkie, Kontra & Indigo u petak 4. listopada dolaze na splitski festival urbane kulture xSTatic gdje će uz svoje starije hitove Frenkie predstaviti i stvari s aktualnog, desetog studijskog izdanja Manifest.

Vaša reakcija na temu