Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIDEO Godine je provela u grčkom zatvoru, otkrila nam je što čeka BBB-ovce...

VIDEO Godine je provela u grčkom zatvoru, otkrila nam je što čeka BBB-ovce...

Olivera Ćirković, nekadašnji 'mozak' kriminalne skupine Pink Panther, kaže da su dvojica zatvorena s njenim prijateljem u Grčkoj

- Ne osuđujem ih, razumijem, imam silnu emociju. Sigurno su ta djeca negdje pogriješila, jedan život je nestao i to osuđujemo. Imamo sažaljenje, ali od sto uhićenih mladića ne mogu biti svih sto krivi - komentirala je Olivera Ćirković uhićene Boyse koji se nalaze u grčkim istražnim zatvorima. 

Naime, iza Olivere je košarkaška karijera, ali i kriminalna. Bila je dio skupine Pink Panther i zbog pljački je i završila u zatvoru, o čemu nam je pričala u velikom intervjuu

- Roditelji navijača u cijeloj regiji moraju shvatiti neke stvari. Ako im je dijete strastveni navijač, u predvorju je kriminala. Obratite pažnju. Iako nisu ništa krivi u ovom trenutku, samim ulaskom u zatvore će upoznati loše ljude, loše navike, sve loše - zaključila je.

Teško je objasniti grčko pravosuđe, priča nam jedna od najpoznatijih srpskih žena kriminalaca, danas uspješna književnica. 

- Njihovi zatvori imaju jako loše uvjete, da ne govorim o maloljetničkim zatvorima koja su dva najgora. Nalaze se u jednoj zemlji koja je najopasnija na svijetu kada imaš pravni problem. To je lijepa zemlja za turistički posjet i za biti uspješan sportaš. Ali imati pravni problem, to je zadnja zemlja na svijetu u kojoj trebaš biti. Suosjećam se s njihovim roditeljima - kazala je osebujna 54-godišnja Beograđanka.

Smatra da privedeni trebaju uzeti dobre grčke odvjetnike i biti strpljivi. I sama je pet godina čekala svoju konačnu presudu.

- U Grčkoj nema brzine, sud će se dogoditi tek za 18 mjeseci, dosta njih će čuti kazne koje ne zaslužuju ni sekunde. Netko od njih, tko je bio najbliži ubijenom, dobit će doživotnu kaznu. Ne prihvaćajte to kao konačnu činjenicu, u Grčkoj ništa nije konačno - navodi bivša zatvorenica.

U zatvoru je provela gotovo osam godina, iako je osuđena na 32 godine. Tamo se odležavaju tri petine kazne, a od toga dio se može odslužiti radom za opće dobro. 

- Iako im ovo djeluje strašno, vrijeme izliječi sve. Predlažem drugim navijačima neka im pošalju novac za odvjetnike i za kantine. Smrti i povrede u tom zatvoru nema, to im se neće dogoditi. Bit će usporenosti, aljkavosti, mogu im suditi bez dokaza i na lažnu riječ - smatra Ćirković.

Svoje dane u zatvoru kratila je sportom i slikarstvom, a to savjetuje i uhićenim mladićima.

- Za dvojicu Hrvata znam da su kod mog dugogodišnjeg prijatelja, neću reći u kojem zatvoru, i već su najbolji prijatelji. Moj prijatelj iz Srbije ima dugogodišnji zatvorski staž i kaže mi da su to dobri momci. Olja to su dobra djeca, rekao mi je. To me je baš uznemirilo. Tužna je to priča, taj život nije crno-bijeli, razumijem sve strane jer sam ja proživjela takav život - kazala nam je i poželjela im što priji povratak kući.

@dalmatinskiportal Olivera Ćurković, nekadašnji 'mozak' krimalne skupine Pink Panther, godine je provela u grčkom zatvoru, otkrila nam je što čeka BBB-ovce... #oliveracirkovic #pinkpanther #badblueboys #zatvor #dalmatinskiportal original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu