Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Influenceri uoči europskih izbora: 'Nema putovnica, stigli novi brendovi, razvio se turizam…'
EU izbori: iskoristi svoj glas Piše: Sponzorirano

VIDEO Influenceri uoči europskih izbora: 'Nema putovnica, stigli novi brendovi, razvio se turizam…'

Klara Čerina, arhitektica s 'vojskom' pratitelja na Instagramu, poziva na birališta

U okviru serijala članaka 'EU izbori: iskoristi svoj glas' razgovaramo s domaćim influencerima koji progovaraju o značaju članstva Hrvatske u Europskoj uniji te pozivaju građane da iziđu na birališta. Danas je na redu Klara Čerina.

Klara Čerina mlada je arhitektica iz Splita s 'vojskom' pratitelja na Instagramu - na toj je platformi prati 20-ak tisuća ljudi. U kratkom razgovoru za Dalmatinski portal upravo je iz perspektive arhitektice kao i svojevrsne modne influencerice ukazala na značaj članstva u Europskoj uniji za svakodnevicu u Hrvatskoj. 

'Utjecaj EU-a na svakodnevicu primarno se odrazio na putovanja - nema potrebe za putovnicama. Istovremeno, primjećujem koliko se otvorilo tržište, stigli su brendovi kojih prije nije bilo ovdje. Uviđam, dakle, mnogo toga pozitivnoga', istaknula je uvodno. 

Stava je i kako je EU transformirao sliku Splita kao grada. Oko sebe, okom arhitektice, uočava mnoge radove koji su započeti upravo zahvaljujući sredstvima iz europskih fondova. 

'Vrijedi spomenuti i otvaranje mogućnosti rada za inozemne tvrtke. Mnogi dolaze ovdje raditi, ali i mi imamo priliku od doma raditi za neke europske tvrtke ili jednostavnije otići raditi u druge države', dodala je. 


Smatra da je još pregršt aspekata u kojima je EU donijela isključivo pozitivno. Štoviše, naznačila je kako je bila zagovornica pridruživanja integraciji još od samih početaka jer je vjerovala da Hrvatska kao mala država može isključivo profitirati. 

'Hrvatska je možda za neke druge države bila relativno nevažna državica. Otkad smo u EU-u dosta se čuje za nas. Odrazilo se to i na rast turizma, što je za naš grad definitivno jedan velik plus. 

Čuje se za nas i u poslovnom svijetu. Iz razgovora s ljudima iz drugih europskih zemalja zaključujem kako i Hrvatska danas istaknuta članica - za nas je to lijepa stvar', konstatirala je. 

Podsjetila je, također, kako će u narednim godinama o budućnosti Europske unije odlučivati, među ostalima, 12 hrvatskih zastupnica i zastupnika. A kojih - hrvatski državljani stariji od 18 godina odlučit će 9. lipnja 2024. Klara Čerina pozvala ih je da iziđu na birališta. 

'Doista je važno da svi izađemo ne europske izbore, odnosno da svatko da svoje mišljenje, svoj glas', poručila je. 

Što je još kazala, provjerite u videu u nastavku!

***

Članak je objavljen uz potporu Europskog parlamenta. Za objavljeni sadržaj isključivo su odgovorni autori.

Vaša reakcija na temu