Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Influenceri uoči izbora: 'Članstvo u EU-u doprinijelo je ostvarivanju moje internacionalne karijere'
EU izbori: iskoristi svoj glas Piše: Sponzorirano

VIDEO Influenceri uoči izbora: 'Članstvo u EU-u doprinijelo je ostvarivanju moje internacionalne karijere'

Valentina Đurić poziva na birališta 9. lipnja 2024.

U okviru serijala članaka 'EU izbori: iskoristi svoj glas' razgovaramo s domaćim influencerima koji progovaraju o značaju članstva Hrvatske u Europskoj uniji te pozivaju građane da iziđu na birališta. Danas je na redu influencerica i manekenka sa zavidnom karijerom Valentina Đurić.

Modelingom se bavi od svoje trinaeste godine, sada je iza nje više od 15 godina intenzivnog rada na najvećim svjetskim tjednima mode. Nosila je revije za D&G, McQueen i Fendi… Krasila je i naslovnicu Voguea. Ostvarivanje internacionalne karijere jednim dijelom pripisuje upravo članstvu Hrvatske u EU-u. 


'Hrvatska je pristupila EU-u u doba kad sam bila maturantica te kada sam ozbiljnije počinjala svoju internacionalnu karijeru. Za razliku od mojih vršnjaka kojima, naravno, tada nije bilo toliko važno, jako sam rano shvatila što ulazak meni znači. Otvorio mi je mogućnost da radim vani, što sam oduvijek htjela, kao i da lakše putujem. 

Posebno mi je bila bitna mogućnost boravka u bilo kojoj državi EU-a - one su bile moje glavno i najdraže tržište. Mogu, dakle, boraviti koliko god dugo želim te pritom nesmetano raditi jer imam jednaka prava kao i građani tih zemalja. Drugim riječima, imam bolje prilike za razvoj karijere, povezivanje s više ljudi i bolju zaradu.

Cijeni i jedinstvenu valutu. Istaknula je, naime, kako je i ulazak u eurozonu znatno olakšao svakodnevicu. 

'Prethodno mi je poprilično smetao roaming prilikom dolaska u bilo koju državu. Super mi je što sada više ne moram imati po dvadeset kartica za mobitel, nego jednu koristim svugdje. Uz to, dostupni su nam neke robe i usluge koje ranije nisu bile. Budući da sam model, svi će, naravno, zaključiti da su mi kozmetički brendovi i odjeća jako važni - to je istina, više ih ne moram uvoziti, već najnormalnije neke od njih mogu pronaći u našim trgovinama.

S obzirom na to da je moj posao tipično ženski, naravno da jako volim moćne, jake, neovisne žene. Otkad smo u EU-u, i u Europskom smo parlamentu pa se naš glas dalje i bolje čuje', iznijela je naša sugovornica. 


Premda trenutno boravi na splitskoj adresi i posao je kontinuirano odvodi izvan hrvatskih granica, valja napomenuti kako je podrijetlom iz Senja. Referirajući se na benefite EU-a, ilustrirala ih je i upravo u kontekstu svoga rodnoga grada. 

'Sve nas skupa možda najviše veseli što naši gradovi izgledaju ljepše i bolje te što je život u njima kvalitetniji. Mnogo je toga postignuto zahvaljujući fondovima Europske unije. Vjerojatno svoj grad do 2030. neću moći prepoznati.

Doista je pregršt toga napravljeno - izgrađeno je puno krasnih dječjih igrališta, vanjskih i unutarnjih prostora za vježbanje... Dobit ćemo trajektnu luku koju nikad nismo imali - a treba nam, autocestu i gomilu pozitivnih stvari koje će se odraziti na izgled grada te stvoriti nova radna mjesta. Sve će biti bolje', konstatirala je Valentina Đurić. 

Sukladno navedenom, poziva sve da iziđu na birališta te da tako sudjeluju u odabiru 12 hrvatskih zastupnika i zastupnica koji će krojiti europske politike. Europski izbori u Hrvatskoj će se održati 9. lipnja 2024. Dodatne informacije mogu se pronaći na poveznici

***

Objava je realizirana uz potporu Europskog parlamenta. Za objavljeni sadržaj odgovoran je isključivo Dalmatinski portal.

Vaša reakcija na temu