Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Izvrsna klapska obrada: Poslušajte hit Petra Graše u izvedbi Iskonovaca

VIDEO Izvrsna klapska obrada: Poslušajte hit Petra Graše u izvedbi Iskonovaca

'Možda dođemo i na Split pjevati nakon više godina, ako se nađe dobra pjesma'

Splitska klapa Iskon obradila je u Večernjem showu s Giulianom na Radio Dalmaciji veliki hit Petra Graše 'Ako te pitaju', a progovorili su i o budućnosti klapske pjesme.

Iskonovci su na glazbenoj sceni već 22 godine. Ovi ambasadori dalmatinske pjesme mogu se pohvaliti i nizom inozemnih nastupa, poput onih u Los Angelesu, Rimu i Berlinu, a u Francuskoj su pjevali čak 14 puta.

Publiku su svojevremeno oduševili načinom na koji su udahnuli novi život hitu iz 80-ih 'Dobra večer, prijatelji', a sinoć su kod Giuliana obradili jedan novijeg datuma - 'Ako te pitaju' Petra Graše.

Ante Blažević, član klape Iskon od samog početka, u razgovoru je otkrio da se mladi sve manje žele baviti ovom vrstom glazbe.

'Mi smo generacija rođena 70-ih, 90-ih smo se odgajali po zborovima. Bila su tada u Splitu četiri mješovita zbora, sada toga više nema. Ne znam, nisam optimist.'

Ovoga ljeta nastupili su na kultnom festivalu Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku s pjesmom 'Od ljubavi slip'.

'Publika je reagirala izvrsno, dobili smo veliki aplauz. Pjesma na kraju nije dobila nikakvu nagradu, ne mogu reći je li zasluženo ili ne. Reakcije nakon festivala su baš dobre', rekao je Alen Babić.

Osvrnuo se i na planove za iduću godinu: 'Sada je nekakva mala pauza u smislu novih pjesama, ali planiramo opet dogodine nešto raditi. Možda dođemo i na Split pjevati nakon više godina, ako se nađe dobra pjesma'.


Vaša reakcija na temu