Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Katarina Smolić, strastvena kolekcionarka tenisica: 'Otkad smo u EU-u, lakše je kupovati'
EU izbori: iskoristi svoj glas Piše: Sponzorirano

VIDEO Katarina Smolić, strastvena kolekcionarka tenisica: 'Otkad smo u EU-u, lakše je kupovati'

Splitska dizajnerica, stilistica i influencerica pozvala na izbore

Katarina Smolić - svestrana splitska dizajnerica, stilistica i influencerica, poznata kao Kata s plakata - naša je nova gošća u serijalu 'EU izbori: iskoristi svoj glas', u kojem, među ostalim, razgovaramo s domaćim influencerima koji progovaraju o značaju članstva Hrvatske u Europskoj uniji te pozivaju građane da iziđu na birališta. 

'Kata s plakata' strastvena je kolekcionarka tenisica, osobito Jordan primjeraka. Referirajući se na benefite pripadanja EU-u, upravo je 'shoppingiranje' navela kao jedan od njih. 

'Meni je kao kolekcionarki tenisica sada puno lakše kupovati one kojih nema u našoj zemlji. Uz to, nedavno mi se dogodila zanimljiva situacija - prijatelj iz Dubaija zamolio me da mu kupim jedne koje će doći u moju zemlju, a u njegovu neće. Bila sam ponosna jer prethodno, godinama, kad bih kliknula za kupovinu, ne bi bilo Hrvatske na listi za dostavu', ispričala je.


Smatra navedeno velikom prednošću. U prednosti je ubrojala i slobodu kretanja, odnosno olakšana putovanja, ukidanje roaminga, slobodno zapošljavanje u članicama EU-a koje, prema njenim riječima, posljedično smanjuje stopu nezaposlenosti u Hrvatskoj...

'Smatram da EU uvelike doprinosi našim poduzetnicima; imaju priliku koristiti europska sredstva te lakše surađivati s ljudima iz drugih zemalja koje pripadaju EU-u. I sama sam to kao mlada poduzetnica iskusila. 

Mi, mladi poduzetnici, možemo se dobro naplatiti zahvaljujući euru. Jači je od kune, samim time možemo profitirati. Valuta mi uopće nije bila šokantna, samo je prvih par dana od uvođenja bilo žao kune iz čiste navike', komentirala je Smolić. 

Na koncu razgovarala sve je pozvala da iziđu na  za Europski parlament te da svojim glasom doprinesu odluci o  12 hrvatskih zastupnika i zastupnica koji će sudjelovati u kreiranju europskih politika. U Hrvatskoj će se, napomenimo, održati  9. lipnja 2024. Dodatne informacije dostupne su na poveznici

***

Objava je realizirana uz potporu Europskog parlamenta. Za objavljeni sadržaj odgovoran je isključivo Dalmatinski portal.

Vaša reakcija na temu