Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Igor Drača VIDEO: KUD Jedinstvo održava probe 'na daljinu'

VIDEO: KUD Jedinstvo održava probe 'na daljinu'

'Znate da uvijek nastojimo biti drukčiji, aktualni, zanimljivi'

'U ovoj situaciji iz zone sumraka za sve nas, kad je amatersko stvaralaštvo opravdano na začelju interesa javnosti, samo da se javimo da i mi ne sjedimo prekriženih ruku i nogu, poručuju iz KUD-a Jedinstvo. 

A evo što rade članovi muškog dijela folklornog ansambla na svojim probama na daljinu.


Kad su prije nepuna 4 mjeseca pred više od 3.000 gledatelja u Spaladium areni velikim spektakularnim  koncertom obilježavali svoju 100. obljetnicu, članovi KUD-a Jedinstvo nisu ni sanjali da će ista ta arena danas biti pretvorena u alternativni prostor za boravak pacijenata s respiratornim smetnjama.

Iako je globalna epidemiološka situacija nagnala mnogobrojne sportske, kulturne i druge društvene ustanove da privremeno obustave svoje djelovanje, mnogi su od njih doskočili toj prisilnoj pauzi preselivši svoje djelovanje na društvene mreže.

Jedno od njih je i splitsko najdugovječnije kulturno-umjetničko društvo Jedinstvo koje je, zbog opreza i činjenice da okuplja više stotina djece i mladih, među prvima još od 12. ožujka, odgovorno poslalo svoje članove na ''kolektivni godišnji odmor''. No da vrijeme u izolaciji ne bi bilo potrošeno uzalud i proteklo bez neprestanog rada na sebi, odlučili su kao i mnogo puta do sada uzeti stvari u svoje ruke:

- Znate da uvijek nastojimo biti drukčiji, aktualni, zanimljivi. Pa iako se i sada možda čini da stojimo 'u leru', istina je potpuno drukčija. Jer još od početka donošenja posebnih mjera, koristimo nametnuto nam slobodno vrijeme za samostalan rad od kuće čiji sati i sati ionako stoje iza svakog našeg koncerta kao i za posebni dio vježbi za koji nam nisu potrebne skupne probe. A i za njih smo na putu da ih uskoro barem djelomično preselimo u digitalni svijet.

U skladu s tim nastala je tako i ova virtualna tele-proba snimljena iz sigurnosti naših domova u kojoj petorica naših solista izvode 'Sare', muški plesni element iz naše koreografije Podravskih plesova – kaže Emin Sarajlić,  predsjednik KUD-a Jedinstvo.

Iz Jedinstva posebno zahvaljuju Jovici Kozlici na nesebičnoj pomoći, a poznavajući ih, sigurno će nas u narednim tjednima počastiti još kojim uratkom u vremenima posebnih uvjeta u zemlji i svijetu.

Vaša reakcija na temu