Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Massimo se spotom za pjesmu 'Jedan potez previše' oprostio od kultnog zagrebačkog kina

VIDEO Massimo se spotom za pjesmu 'Jedan potez previše' oprostio od kultnog zagrebačkog kina

Za režiju je zaslužan Radislav Jovanov Gonzo, autor i kompozitor pjesme je Sandro Bastiančić, a producent Ivo Popeskić

Početkom ljeta zatvorila su se vrata jednog od kultnih kulturnih okupljališta grada Zagreba - kina Europa. Kino Europa bilo je više od samog kina, kroz godine postalo je omiljeno mjesto za susrete zagrebačke društvene i umjetničke scene te jedna od kulturnih žila kucavica metropole. Od kina su se oprostili brojni građani i poznata lica iz svijeta medija, filma i glazbe, a posebnom posvetom od kina se oprostio Massimo emotivnim spotom 'Jedan potez previše'.

Spot je snimljen u dramatičnim trenutcima kada je Zagreb film festival napuštao kino Europa, a kao podsjetnik na te burne dane u spot su inkorporirane fotografije iz izložbe 'Kino: mnogo mraka i malo oštrog svjetla' Vladimire Spindler kojima je ovjekovječila posljednje dane kina Europa kada su mnogi digli svoj glas protiv zatvaranja. Tekst i glazba Massimove pjesme savršeno uokviruju osjećaj sjete oko devastacije omiljenog kulturnog središta, a spot je kritika stanju u kulturi općenito te osuda postupanja prema jednom od omiljenih kulturnih centara u Zagrebu. Sam Massimo nastavlja gajiti nadu da će u budućnosti kino Europa ponovno zaživjeti punim sjajem.

- Mene uz kino Europa vežu samo divne uspomene. Zahvalan sam Zagreb film festivalu što su mi dali posljednju priliku da zavirim iza kulisa u sve tajne prolaze i inspirativne dvorane te snimim spot u tom impozantnom zdanju. Nadam se da ovo nije posljednje zbogom te da će se filmska traka tamo ponovno zavrtjeti - rekao je.

Za režiju spota zaslužan je Radislav Jovanov Gonzo, autor i kompozitor pjesme je Sandro Bastiančić, a producent je Ivo Popeskić koji s Massimom trenutno priprema i slavljeničku turneju Vještina Boutique koja započinje 9. studenog u Karlovcu.


Vaša reakcija na temu